Pages

Sunday, June 23, 2013

ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္မည့္ ေခ်ာကလက္ အသစ္တစ္မ်ဳိးအား ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံသား တစ္ဦး ထုတ္လုပ္

Photo: ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္မည့္ ေခ်ာကလက္ အသစ္တစ္မ်ဳိးအား ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံသား တစ္ဦး ထုတ္လုပ္ 
Sunday, June 23, 2013

ေခ်ာကလက္ စားျခင္းသည္ မ်ားေသာအားျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို တက္လာ ေစႏုိင္ ေသာ္လည္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္သည့္

ေခ်ာကလက္ တစ္မ်ဳိးကို ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံမွ သခ်ၤာ ဘာသာရပ္ျဖင့္ ဘဲြ႕ရထားသူ တစ္ဦးျဖစ္သည့္ အန္းနက္ရွ္ ပိုပက္တ္တီ ဆုိသူက တီထြင္ ထုတ္လုပ္ခဲ့သည္။

ပိုပက္တ္က ေခ်ာကလက္ ျပဳလုပ္ရာတြင္ အသံုးျပဳေလ့ ရွိသည့္ ေထာပတ္ႏွင့္ ခရင္မ္ကို အသံုးမျပဳဘဲ သူ႔နည္း သူ႔ဟန္ျဖင့္ အဆီက်ႏုိင္သည့္ ေခ်ာကလက္ကို တီထြင္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။

ေခ်ာကလက္ အမ်ားစုတြင္ ကယ္လိုရီ ၂၄ဝ အထိ ပ ါဝင္ေသာ္လည္း ပိုပက္တ္၏ ေခ်ာကလက္တြင္မူ ကယ္လိုရီ ၂ဝ ခန္႔သာ ပါဝင္ေၾကာင္း Daily Express က ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ေခ်ာကလက္ ျပဳလုပ္ ရျခင္းကို စိတ္ဝင္စားၿပီး ေခ်ာကလက္တြင္ ပါဝင္မည့္ ပစၥည္းမ်ားကို   အႏုစိတ္ ဖန္တီး၍ သခ်ၤာနည္းႏွင့္ သိပၸံနည္းလမ္း တက် ဖန္တီးရသည္ကို ႏွစ္ၿခိဳက္ေၾကာင္း  ၄င္းက ဆုိသည္။

ထုိ႔ျပင္ မ်က္ေမွာက္ေခတ္၌ လူအမ်ားစုသည္ ကိုယ္ခႏၶာ အေလးခ်ိန္ကို ခက္ခဲစြာ ထိန္းသိမ္း ေနရေၾကာင္း၊ ၄င္းတုိ႔ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သည့္ ေခ်ာကလက္ စားသံုးျခင္းကို စြန္႔လႊတ္ရျခင္းမွ ကင္းေဝး ေစႏုိင္ရန္ ရည္ရြယ္ ထုတ္လုပ္ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း၊ မိမိ၏ ေခ်ာကလက္တြင္ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းျခင္းႏွင့္ ေရပါဝင္မႈ မ်ားျခင္းသည္ လူသားတုိ႔ အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးကို ျဖစ္ထြန္း ေစႏုိင္မည္ဟု ေမွ်ာ္လင့္ေၾကာင္း ပိုပက္တ္က ဆုိသည္။

ပိုပက္တ္သည္ ၄င္းတီထြင္ခဲ့သည့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္  ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္သည့္ ေခ်ာကလက္ကို   လန္ဒန္ၿမိဳ႕ရွိ စိန္႔ထ္ပန္ခရက္စ္ ဘူတာ႐ံုရွိ ဆုိင္တစ္ဆုိင္တြင္ စတင္ ေရာင္းခ်ခဲ့ၿပီး   တစ္ႏိုင္ငံလံုးရွိ စားေသာက္ဆုိင္ မ်ားတြင္  မိတ္ဆက္ ေရာင္းခ်ႏုိင္ရန္ စီစဥ္လ်က္ ရွိသည္။

ျမ၀တီ


Sunday, June 23, 2013

ေခ်ာကလက္ စားျခင္းသည္ မ်ားေသာအားျဖင့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကို တက္လာ ေစႏုိင္ ေသာ္လည္း ကိုယ္အ
ေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္သည့္ ေခ်ာကလက္ တစ္မ်ဳိးကို ၿဗိတိန္ႏုိင္ငံမွ သခ်ၤာ ဘာသာရပ္ျဖင့္ ဘဲြ႕ရထားသူ တစ္
ဦးျဖစ္သည့္ အန္းနက္ရွ္ ပိုပက္တ္တီ ဆုိသူက တီထြင္ ထုတ္လုပ္ခဲ့သည္။
ပိုပက္တ္က ေခ်ာကလက္ ျပဳလုပ္ရာတြင္ အသံုးျပဳေလ့ ရွိသည့္ ေထာပတ္ႏွင့္ ခရင္မ္ကို အသံုးမျပဳဘဲ သူ႔
နည္း သူ႔ဟန္ျဖင့္ အဆီက်ႏုိင္သည့္ ေခ်ာကလက္ကို တီထြင္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။

ေခ်ာကလက္ အမ်ားစုတြင္ ကယ္လိုရီ ၂၄ဝ အထိ ပ ါဝင္ေသာ္လည္း ပိုပက္တ္၏ ေခ်ာကလက္တြင္မူ ကယ္
လိုရီ ၂ဝ ခန္႔သာ ပါဝင္ေၾကာင္း Daily Express က ေဖာ္ျပခဲ့သည္။ ေခ်ာကလက္ ျပဳလုပ္ ရျခင္းကို စိတ္ဝင္
စားၿပီး ေခ်ာကလက္တြင္ ပါဝင္မည့္ ပစၥည္းမ်ားကို အႏုစိတ္ ဖန္တီး၍ သခ်ၤာနည္းႏွင့္ သိပၸံနည္းလမ္း တက် ဖန္တီးရသည္ကို ႏွစ္ၿခိဳက္ေၾကာင္း ၄င္းက ဆုိသည္။

ထုိ႔ျပင္ မ်က္ေမွာက္ေခတ္၌ လူအမ်ားစုသည္ ကိုယ္ခႏၶာ အေလးခ်ိန္ကို ခက္ခဲစြာ ထိန္းသိမ္း ေနရေၾကာင္း၊ ၄င္းတုိ႔ ႀကိဳက္ႏွစ္သက္သည့္ ေခ်ာကလက္ စားသံုးျခင္းကို စြန္႔လႊတ္ရျခင္းမွ ကင္းေဝး ေစႏုိင္ရန္ ရည္ရြယ္ ထုတ္လုပ္ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း၊ မိမိ၏ ေခ်ာကလက္တြင္ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းျခင္းႏွင့္ ေရပါဝင္မႈ မ်ားျခင္းသည္ လူသားတုိ႔ အတြက္ ေကာင္းက်ဳိးကို ျဖစ္ထြန္း ေစႏုိင္မည္ဟု ေမွ်ာ္လင့္ေၾကာင္း ပိုပက္တ္က ဆုိသည္။

ပိုပက္တ္သည္ ၄င္းတီထြင္ခဲ့သည့္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္သည့္ ေခ်ာကလက္ကို လန္ဒန္ၿမိဳ႕ရွိ စိန္႔ထ္
ပန္ခရက္စ္ ဘူတာ႐ံုရွိ ဆုိင္တစ္ဆုိင္တြင္ စတင္ ေရာင္းခ်ခဲ့ၿပီး တစ္ႏိုင္ငံလံုးရွိ စားေသာက္ဆုိင္ မ်ားတြင္ မိတ္
ဆက္ ေရာင္းခ်ႏုိင္ရန္ စီစဥ္လ်က္ ရွိသည္။

ျမ၀တီ , RangonNewsDaily
kolatt(PBDN): 23.6.2013

0 comments:

Post a Comment