Pages

Thursday, September 4, 2014

ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းႏွင့္ ကြမ္းစားျခင္းမ်ား ေရွာင္ၾကဥ္ပါ

RangonNewsDaily:: September . 4 .2014
ေဆးလိပ္ေသာက္ျခင္းျဖင့္ အာေခါင္တြင္ အနာမ်ားျဖစ္ေပၚျခင္း၊ လည္ပင္းနာက်င္ျခင္း၊ ေခ်ာင္းဆိုးျခင္း၊ အဆုတ္ေရာဂါ၊ ပန္းနာေရာဂါ၊ ကန္စာနာ(ကင္ဆာ)ျဖစ္ျခင္း၊ ဦးေႏွာက္၏လုပ္ငန္းမ်ားေႏွးလာ၍ အာ႐ုံေၾကာမ်ား ထံုထိုင္းလာျခင္း၊ အရသာ၊အနံ႕ႏွင့္ အျမင္တည္းဟူေသာ အာ႐ုံမ်ား ညံ့ဖ်င္းလာျခင္းမ်ား ျဖစ္ေပၚခံစား ၾကရသည္။
လူငယ္မ်ားမွာ ေဆးလိပ္(အထူးသျဖင့္) စီးကရက္ ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ကာယဗလ၊ ဥာဏဗလ၊ ဝိဥာဏဗလသံုးပါး ပ်က္စီးေစတတ္သည္။ ေက်ာင္းသား လူငယ္မ်ားတြင္ မၾကာခင္မွာပင္ ဥာဏ္ထိုင္းၿပီး အက်င့္ပ်က္လာ တတ္သည္။ မုသားေျပာျခင္း၊ လိမ္လည္ ခိုးဝွက္ျခင္းမ်ား ျဖစ္ေပၚ လာတတ္သည္။ ေဆးလိပ္ ေသာက္သံုး သူတို႔သည္ အရက္ႏွင့္ အျခားေသာ မူးယစ္ထံုထိုင္း ေစတတ္ေသာ ေဆးဝါးမ်ားသံုးစြဲလာတတ္ၾကသည္။

စီးကရက္ကို စြဲေသာက္သူ အမ်ဳိးသမီးမ်ားသည္ ၎တို႔က ေမြးဖြားလာေသာ ကေလးသူငယ္မ်ားမွာ သန္မာ ထြားႀကိဳင္း လာမႈမရွိဘဲ အသက္ ဆံုး႐ႈံးတတ္ၾက ေပသည္။ မိခင္၏ ႏို႔ရည္တြင္ ေဆးလိပ္ ေသာက္ျခင္းေၾကာင့္ နီကိုတင္း အဆိပ္ပါရွိေန၍ ျဖစ္သည္။


 ေဆးလိပ္ကို အလြန္အၾကဴး ေသာက္သံုးေသာ အမ်ဳိးသမီးမ်ား သားသမီး မရတတ္ဘဲ ၿမံဳေန တတ္ေပသည္။ ေဆးလိပ္ ေသာက္သံုးသူမ်ား ေဆးလိပ္ျဖတ္ရာတြင္ ေဆးလိပ္ ေသာက္ျခင္းကို တျဖည္းျဖည္း ျခင္းမဟုတ္ဘဲ ျဗဳန္းကနဲ တစ္ခါတည္း ျဖတ္ျခင္းပင္ျဖစ္၏။ ဤကဲ့သို႕ျပဳလုပ္ပါက သန္စြမ္းေသာ စိတ္ခြန္အားႏွင့္ တည္ၿငိမ္ေသာ စိတ္ရွိရမည္။

ကြမ္းစားျခင္း သည္လည္း က်န္းမာေရးကို အထူးပင္ ထိခိုက္ေစႏိုင္ ပါသည္။ ကြမ္းစားျခင္းေၾကာင့္ ပါးစပ္ႏွင့္ သြားမ်ား ညစ္ပတ္ ပ်က္စီးေစၿပီး ျဖဴေဖြးေနေသာ သြားမ်ားတြင္ ကြမ္းခ်ဳိးမ်ားကပ္၍ နီရဲလာေတာ့သည္။ 


ကြမ္းစြဲစားသူမ်ားမွာ သြားဖံုးေရာဂါမ်ားႏွင့္ ခံတြင္းေရာဂါမ်ား ျဖစ္ေပၚလာျခင္း၊ ကြမ္းယာမ်ားကိုဝါး၍ ပါးေစာင္တြင္ အခ်ိန္ၾကာျမင့္စြာ ငံုၿပီးထားပါက ခံတြင္းအေျမႇးပါးမ်ား ပ်က္စီးေစတက္သည္။ ကြမ္းယာတြင္ ထည့္သြင္း၍ စားေသာေဆးရြက္ႀကီးသည္ နီကိုတင္းဓာတ္ႏွင့္ အျခားေဘးဥပဒ္ ျဖစ္ေစေသာ ဓာတ္မ်ား ပါဝင္ေန ေပသည္။ 

အခ်ဳိ႕ပုဂၢိဳလ္မ်ား ေဆးရြက္ႀကီးကိုပင္ ငံုထားေလ့ရွိ၏။ စာေရးသူ၏ သူငယ္ခ်င္းဓာတ္ပံု ဆရာတစ္ဦးမွာ ညအိပ္သည္အထိ ကြမ္းယာကိုငံု၍ အိပ္ေသာေၾကာင့္ ေဆးရြက္ႀကီး၏ ထိုးေဖာက္ တုိက္စားမႈျဖင့္ ပါးေပါက္နာ ျဖစ္ခဲ့သည္။ ေနာက္ဆံုး မည္သည့္ေဆးဝါး ကုသခဲ့ေသာ္လည္း မရေတာ့ဘဲ အသက္ဆံုး ႐ႈံးခဲ့ရသည္။ ယခုေခတ္အခါတြင္ ကြမ္းယာဆိုင္မ်ား၌ အဆင္သင့္စား ႏိုင္ေသာ ကြမ္းယာထုတ္မ်ား အလြယ္တကူ ရရွိေနၾကသည္။ 

ကြမ္းယာတြင္ ကြမ္းႏွင့္အတူ ထံုး၊ ကြမ္းသီး၊ ေဆးရြက္ႀကီး၊ ရွားေစး၊ စမုန္စပါး၊ ႏြယ္ခ်ဳိ၊ ဖာလာ၊ ေလးညႇင္း၊ ဂံုခါး၊ အာေမႊးစသည္ျဖင့္ ကိုယ္ႏွစ္သက္ သလိုစား ေနၾကသည္။ ေနာက္ပိုင္းတြင္ ေဆးရြက္ႀကီး အမႈန္႕၊ စင္ကလယ္၊ ႏွပ္ေဆး စသည္ျဖင့္ ထည့္သြင္းစားၾကသည္။

ကြမ္းစားျခင္းသည္ သြားမ်ားအား ပိုးမဝင္ဘဲ ခုိင္မာေစသည္ဟု ယူဆသူမ်ား ရွိေနေသးသည္။ သို႕ေသာ္ သြားဖံုးမ်ား ပ်က္စီးသျဖင့္ သြားမ်ားမွာ ခိုင္ခန္႕မႈမရွိေတာ့ေပ။ ႐ုပ္ရည္မွာလည္း တျဖည္းျဖည္းျခင္း အရြယ္မလြန္ မီမွာပင္ ရင့္ေရာ္ လာၾကသည္။ ေက်ာက္ကပ္သည္ အခ်ိန္ျပည့္အလုပ္ လုပ္ေနရျခင္းေၾကာင့္ ေက်ာက္ကပ္ က်န္းမာေရး ညံ့ဖ်င္းလာႏိုင္သည္။ ကြမ္းစားျခင္းကိုလည္း ျဖတ္ေတာက္ရာ၌ ျဗဳန္းကနဲမစားဘဲ ျဖတ္ေတာက္ လိုက္ပါ။ မိမိ စိတ္ေပၚ၌ မူတည္ပါသည္။ ကြမ္းစားျခင္းမွ ျပတ္ေတာက္သြားႏိုင္ပါသည္။

ျမ၀တီ , 
KOLATT(PBDN)
RangonNewsDaily


0 comments:

Post a Comment