Pages

Wednesday, February 20, 2013

ဆိုဒါ အေပ်ာ့စား ပါ၀င္ေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္သုံးျခင္းသည္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ရန္ အလားအလာမ်ား

ဆိုဒါ အေပ်ာ့စား ပါ၀င္ေသာ အခ်ိဳရည္မ်ား ေသာက္သုံးျခင္းသည္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ႏိုင္ရန္ အလားအလာမ်ား

သဘာ၀ အရသာရေအာင္ စီမံျပဳလုပ္ထားသည့္ ဆိုဒါ အေပ်ာ့စားမ်ား ေပါင္းစပ္ထားေသာ အခ်ိဳရည္မ်ားသည္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား အတြက္
ဆီးခ်ိဳ ျဖစ္ပြားႏိုင္မႈႏႈန္း ပိုမိုျမင့္မားေၾကာင္း National Institute of Health and Medical Research (Inserm)မွ သုေတသီမ်ားက ထုတ္ေဖာ္ ေျပာၾကားလိုက္သည္။ ၁၉၉၃ ခုႏွစ္မွ ၂၀၀၇ ခုႏွစ္ အတြင္း ျပင္သစ္ အမ်ိဳးသမီး ၆၆,၀၀၀ ကို ေလ့လာခဲ့ၿပီး အဆိုပါ ရလာဒ္ကို သုံးသပ္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း Inserm's Francoise Clavel-Chapelon မွ ေျပာၾကားခဲ့သည္။

သဘာ၀ သၾကား အခ်ိဳထက္ အခ်ိဳဓာတ္ပိုကဲ့သည့္ ဆိုဒါ အခ်ိဳရည္မ်ားကို တစ္ပတ္အတြင္း ၆၀၃ မီလီလီတာ ( ၂၀ ေအာင္စ) ေသာက္သုံးသူမ်ားသည္ ယင္းအခ်ိဳး၏ ထက္၀က္ ေသာက္သုံးသူမ်ားထက္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ႏႈန္း ၃ဆ ပိုမိုေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။ ထိုသို႔ ဆိုဒါ အခ်ိဳရည္မ်ားကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၿပီး မလႊဲမေရွာင္သာ ေသာက္သုံးၾကရသူမ်ား အေနျဖင့္ သာမန္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား၏ တစ္ပတ္ ေရေသာက္ႏႈန္း ၁.၆ ခြက္ထက္ ပို၍ ၂.၈ ခြက္ ေသာက္သုံးသင့္ေၾကာင္း အႀကံျပဳထားသည္။

source- AFP

သဘာ၀ အရသာရေအာင္ စီမံျပဳလုပ္ထားသည့္ ဆိုဒါ အေပ်ာ့စားမ်ား ေပါင္းစပ္ထားေသာ အခ်ိဳရည္မ်ားသည္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား အတြက္ ဆီးခ်ိဳ ျဖစ္ပြားႏိုင္မႈႏႈန္း ပိုမိုျမင့္မားေၾကာင္း National Institute
 of Health and Medical Research (Inserm)မွ သုေတသီမ်ားက ထုတ္ေဖာ္ ေျပာၾကားလိုက္သည္။ ၁၉၉၃ ခုႏွစ္မွ ၂၀၀၇ ခုႏွစ္ အတြင္း ျပင္သစ္ အမ်ိဳးသမီး ၆၆,၀၀၀ ကို ေလ့လာခဲ့ၿပီး အဆိုပါ ရလာဒ္ကို သုံးသပ္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း Inserm's Francoise Clavel-Chapelon မွ ေျပာၾကားခဲ့သည္။

သဘာ၀ သၾကား အခ်ိဳထက္ အခ်ိဳဓာတ္ပိုကဲ့သည့္ ဆိုဒါ အခ်ိဳရည္မ်ားကို တစ္ပတ္အတြင္း ၆၀၃ မီလီလီတာ ( ၂၀ ေအာင္စ) ေသာက္သုံးသူမ်ားသည္ ယင္းအခ်ိဳး၏ ထက္၀က္ ေသာက္သုံးသူမ်ားထက္ ဆီးခ်ိဳေရာဂါ ျဖစ္ႏႈန္း ၃ဆ ပိုမိုေၾကာင္း ေတြ႕ရွိရသည္။ ထိုသို႔ ဆိုဒါ အခ်ိဳရည္မ်ားကို ႀကိဳက္ႏွစ္သက္ၿပီး မလႊဲမေရွာင္သာ ေသာက္သုံးၾကရသူမ်ား အေနျဖင့္ သာမန္ အမ်ိဳးသမီးမ်ား၏ တစ္ပတ္ ေရေသာက္ႏႈန္း ၁.၆ ခြက္ထက္ ပို၍ ၂.၈ ခြက္ ေသာက္သုံးသင့္ေၾကာင္း အႀကံျပဳထားသည္။

RND:20.2.2013 

source- AFP

0 comments:

Post a Comment