Pages

Friday, August 17, 2012

''အေၾကာ္စားသံုးသူမ်ား အထူးသတိျပဳရန္"

  ေရႊလုပ္သားဂ်ာနယ္ မွတစ္ဆင့္   ျမန္မာႏိုင္ငံသားေတြ အားလံုးသိေစဖို႔ အႀကံျပဳတင္ျပခ် င္ပါတ ယ္။ ျမန္မာႏိုင္ ငံၿမိဳ႕ႀကီးအခ်ိဳ႕ႏွင့္ ျမ၀တီ မဲေဆာက္၊ ေကာ့ေသာင္း၊ ရေနာင္း ဘန္ေကာက္၊ မဟာ ခ်ိဳင္ႏွင့္ ျမ န္မာအမ်ားစုရွိသည့္ ေနရာမ်ားတြင္ ျမန္မာမ်ား စားသံုးေလ့ရွိၾက တဲ့ဗူးသီးေၾကာ္၊ ပဲကပ္ေၾကာ္၊ ဘ ယာေၾကာ္၊ စမူဆာ ႏွင့္ အေၾကာ္မ်ိဳးစံုတို႔ အား ေၾကာ္ရာတြင္ ေရသန္႔ဗူးပုလင္းခြံ ကို ပိုင္းျဖတ္ၿပီး အေၾကာ္ဆီဒယ္အိုးတြင္ ထည့္ေၾကာ္ ေလ့ရွိေၾကာင္း ေတြ႔ရွိရပါတယ္။


 ဒီပလပ္စတစ္ပုလ င္းအား ဆီပူထဲတြင္ ထည့္ေၾကာ္ရျခင္းမွာ အေၾကာ္မ်ား ၾကြရြမႈ တာရွည္ခံေစရန္ နဲ႔ၾကြ
ၾကြရြရြျဖစ္ေနေစရန္ ေကာ္ရည္အျဖစ္ သံုးျခင္းျဖစ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။ ပလပ္စတစ္ ေကာ္ရည္မ်ား အစာအိမ္တြင္းသို႔ ၀င္ေရာက္သြားသျဖင့္ စားသံုးသူမ်ား အတြက္ က်မၼာေရး မွာ အလြန္စိုးရိမ္ရပါတယ္။

 ဒါေၾကာင့္အေၾကာ္ဆို င္မ်ားသန္႔ရွင္ၿပီးက် မၼာေရးႏွင့္ညီညြတ္ေသာစားသံုးဆီမ်ားျဖင့္ ေၾကာ္/မေၾကာ္ကို  ေသခ်ာ ေစာင့္ၾ ကည့္ၿ ပီးမွ စားသံုးသင့္ေၾကာင္း က်မ လက္ေတြ႔ကို တင္ျပလိုက္ရပါတယ္ရွင့္။
                                                                                                                                                  
ေရႊလုပ္သားဘေလာ့,ၿမန္မာ႕သားေကာင္း

0 comments:

Post a Comment