Pages

Sunday, May 31, 2015

အမွိုက္သိမ္းလုပ္ငန္းအား ပုဂၢလိကသို႔ လႊဲေျပာင္းေပးေသာ္လည္း ေဆး႐ုံေဆးခန္းမွ စြန႔္ပစ္အမွိုက္မ်ားႏွင့္ စက္မွုဇုန္ထြက္ အမွိုက္မ်ားအား စည္ပင္မွ ဆက္လက္သိမ္းဆည္းမည္


RangonNewsDaily:: May . 31 .2015
အမွိုက္သိမ္းျခင္း လုပ္ငန္း အား ပုဂၢလိကသို႔ လႊဲေျပာင္းေပးခဲ့ ေသာ္လည္း ေဆး႐ုံေဆးခန္းမွ စြန႔္ ပစ္အမွိုက္မ်ားႏွင့္ စက္မွုဇုန္ထြက္ အ မွိုက္မ်ားအား စည္ပင္မွ ဆက္လက္ သိမ္းဆည္းသြားမည္ျဖစ္ေၾကာင္း ပတ္ ဝန္းက်င္ထိန္းသိမ္းေရးႏွင့္ သန႔္ရွင္း ေရးဌာနမွ သိရသည္။ ရန္ကုန္ၿမိဳ႕တြင္း ရွိ အမွိုက္သိမ္းျခင္းလုပ္ငန္းအား ပုဂၢလိ က ကုမၸဏီႏွစ္ခုသို႔ လႊဲေျပာင္းေပးခဲ့ ၿပီးျဖစ္သည္။

''ၾသစေၾတးလ်ကုမၸဏီ TYTC နဲ႔ ဂ်ပန္နဲ႔ ျပည္တြင္းဖက္စပ္ကုမၸဏီ Zeya & Associates ႏွစ္ခုကို လႊဲ ေျပာင္းေပးခဲ့တာပါ။ ေဆး႐ုံေဆးခန္း စြန႔္ပစ္အမွိုက္ေတြနဲ႔ စက္မွုဇုန္က စြန႔္ ပစ္တဲ့ အမွိုက္ေတြကို စည္ပင္ကပဲ ဆက္လက္သိမ္းဆည္းတာက အဲဒီ အမွိုက္ေတြက အႏၲရာယ္ရွိ စြန႔္ပစ္ အမွိုက္ေတြ ျဖစ္ေနလို႔ပါ''ဟု ယင္း ဌာနမွ အႀကီးတန္းအရာရွိတစ္ဦးက ေျပာသည္။
ယင္းကုမၸဏီႏွစ္ခုမွာ ရန္ကုန္ ၿမိဳ႕၏ အမွိုက္သိမ္းဆည္းျခင္း လုပ္ ငန္းအား ဆယ္ႏွစ္ လုပ္ကိုင္ခြင့္ရရွိ မည္ျဖစ္ေၾကာင္း သိရသည္။

''လက္ရွိမွာေတာ့ ကုမၸဏီႏွစ္ခု က အမွိုက္ခြန္ေကာက္ခံဖို႔ကို ေျမျပင္ ကြင္းဆင္းေလ့လာမွုေတြ ျပဳလုပ္ေန ပါတယ္။ သတ္မွတ္ၿပီးရင္ေတာ့ ျပည္ သူေတြကို ခ်ျပသြားမွာပါ။ လက္ရွိ ေကာက္ခံေနတဲ့ ႏွုန္းထားထက္ ႏွစ္ဆ ေလာက္ ျမင့္တက္လာနိုင္ပါတယ္''ဟုေျပာသည္။

အမွိုက္သိမ္းျခင္းလုပ္ငန္းအား ပိုမို အဆင့္ျမင့္လာေစရန္ ရည္ရြြယ္ ခ်က္ျဖင့္ လႊဲေျပာင္းေပးခဲ့ျခင္း ျဖစ္ ေၾကာင္းကိုလည္း သိရသည္။

''အမွိုက္သိမ္းျခင္းကို ၿမိဳ႕နယ္အ လိုက္ ခြဲျခားေပးသြားမွာပါ။ အေနာက္ ပိုင္းခရိုင္နဲ႔ ေျမာက္ပိုင္းခရိုင္ကို ၾသစ ေၾတးလ်ကုမၸဏီျဖစ္တဲ့ TYTC က လုပ္ေဆာင္မွာျဖစ္ၿပီး အေရွ႕ပိုင္းနဲ႔ ေတာင္ပိုင္းကိုေတာ့ ဂ်ပန္နဲ႔ ျပည္တြင္း ဖက္စပ္ ကုမၸဏီျဖစ္တဲ့ Zeya & Asso- ciates က လုပ္ေဆာင္သြားမွာပါ''ဟု ေျပာသည္။

လက္ရွိတြင္ ေကာက္ခံလ်က္ရွိ ေနသည့္ အမွိုက္ခြန္ႏွုန္းထားမ်ားမွာ လည္း ၿမိဳ႕နယ္အလိုက္ ကြာျခားမွုမ်ား ရွိေၾကာင္း သိရသည္။''လက္ရွိၿမိဳ႕တြင္း ေျခာက္ၿမိဳ႕နယ္ မွာ အမွိုက္သိမ္းဆည္းခကို က်ပ္ ၁၈ဝဝ၊ က်န္တဲ့ဆင္ေျခဖုံးၿမိဳ႕ နယ္ေတြ မွာ က်ပ္ ၁၃၅ဝ နဲ႔ က်ပ္ ၉ဝဝ ဆိုၿပီး ကြာျခားပါတယ္''ဟု ေျပာသည္။

ယင္း အမွိုက္သိမ္းဆည္းခအား သုံးလလၽွင္တစ္ႀကိမ္ ေကာက္ခံေန ေၾကာင္း သိရသည္။

Yangon Media ,KOLATT(PBDN)
RangonNewsDaily




0 comments:

Post a Comment