Wednesday, June 05, 2013
ကိုက္လန္ကို အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္တို႔ရဲ႕ ဘုရင္မလို႔ တင္စားတတ္ၾကသလို အာဟာရ စုေပါင္းရာ အိမ္တစ္
ကိုက္လန္ကို အစိမ္းေရာင္ ဟင္းရြက္တို႔ရဲ႕ ဘုရင္မလို႔ တင္စားတတ္ၾကသလို အာဟာရ စုေပါင္းရာ အိမ္တစ္
လံုးလို႔လည္း ေခၚဆိုတတ္ၾကပါတယ္။သင္စားတဲ့အစားအေသာက္ထဲကိုကိုက္လန္ထည့္စားေပးမယ္ဆိုရင္
ေအာက္ပါ အက်ဳိးေက်းဇူး ၁၀ မ်ဳိးကို ရရွိပါလိမ့္မယ္။(1) အစာေျခလမ္းေၾကာင္းစနစ္ကုိက်န္းမာေစပါတယ္ကိုက္လန္မွာ ကယ္လိုရီ ပါဝင္မႈ နည္းပါးၿပီး အဆီဓာတ္
လည္းလံုးဝမပါပါဘူး။အမွ်င္ဓာတ္ မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ကိုက္လန္တစ္ခြက္မွာ ၃၆ ကယ္လိုရီနဲ႔
အမွ်င္ဓာတ္
ငါးဂရမ္တို႔ ပါဝင္ပါတယ္။
(2) အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္ကိုက္လန္မွာသံဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီ
(2) အေထြေထြ က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္ကိုက္လန္မွာသံဓာတ္မ်ားစြာပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီ
တူတဲ့ ကိုက္လန္နဲ႔
အမဲသားတို႔ကို ႏႈိင္းယွဥ္ၾကည့္ရာ ကိုက္လန္မွာ သံဓာတ္ ပိုမိုပါဝင္တာကို
ေတြ႕ရပါတယ္။ သံဓာတ္ဟာ ေဟမိုဂလိုဘင္နဲ႔ အင္ဇိုင္း ျဖစ္ေပၚေစတာ၊ခႏၶာကိုယ္အစိတ္အပိုင္းအသီးသီးကို ေအာက္ဆီဂ်င္
ပို႔ေပးတာ၊ ဆဲလ္ႀကီးထြားတာ၊ အသည္းရဲ႕
လုပ္ငန္းေဆာင္တာကို ေကာင္းမြန္ေစတာ စတဲ့ အာနိသင္ေတြ ရရွိေစၿပီး အေထြေထြ
က်န္းမာေရးကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္။
(3) ဗီတာမင္ေက မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္ ကိုက္လန္မွာမ်ားစြာပါဝင္တဲ့ဗီတာမင္ေကဟာ ကင္ဆာေရာဂါ အမ်ဳိး
(3) ဗီတာမင္ေက မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္ ကိုက္လန္မွာမ်ားစြာပါဝင္တဲ့ဗီတာမင္ေကဟာ ကင္ဆာေရာဂါ အမ်ဳိး
မ်ဳိးကိုကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။အ႐ိုးက်န္းမာေရးကို ေကာင္းေစတဲ့အျပင္
ေသြးခဲတာမ်ဳိး မျဖစ္ေအာင္လည္း
ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။ အယ္လ္ဇိုင္းမားေရာဂါ
ခံစားေနရသူေတြကို သက္သာေအာင္ ဗီတာမင္ေကနဲ႔ ကု
သႏိုင္ပါတယ္။
(4) ကင္ဆာအမ်ဳိးမ်ဳိးကိုကာကြယ္ေပးပါတယ္ကိုက္လန္မွာကာ႐ိုတီးႏြိဳက္နဲ႔ဖေလဗိုးႏြိဳက္တို႔လိုအင္တီ
(4) ကင္ဆာအမ်ဳိးမ်ဳိးကိုကာကြယ္ေပးပါတယ္ကိုက္လန္မွာကာ႐ိုတီးႏြိဳက္နဲ႔ဖေလဗိုးႏြိဳက္တို႔လိုအင္တီ
ေအာက္ဆီးဒင့္မ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။
ဒီအင္တီေအာက္ဆီးဒင့္ေတြက ကင္ဆာေရာဂါ အမ်ဳိးမ်ဳိးကို မျဖစ္ေအာ
င္
ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။
(5) ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္ ကိုက္လန္ဟာ ေရာင္ရမ္း မႈ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစာတစ္မ်ဳိးပါ။ ကိုက္
(5) ေရာင္ရမ္းမႈကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္ ကိုက္လန္ဟာ ေရာင္ရမ္း မႈ ေလ်ာ့က်ေစတဲ့ အစာတစ္မ်ဳိးပါ။ ကိုက္
လန္တစ္ခြက္စာ
ပမာဏမွာ တစ္ေန႔တာ မွီဝဲသင့္တဲ့ အိုမီဂါ ၃ ဖက္တီး အက္စစ္ပမာဏ ၁၀
ရာခိုင္ႏႈန္းခန္႔ ပါဝင္တာေၾကာင့္႐ိုးဆစ္ေရာင္ရမ္းနာ၊ပန္းနာရင္က်ပ္ေရာဂါနဲ႔Autoimmune Disorder တို႔ကို တြန္းလွန္ေပးႏိုင္
စြမ္း
ရွိပါတယ္။
(6) ႏွလံုးေသြးေၾကာကို က်န္းမာေစပါတယ္ ကိုက္လန္မွာ ႏွလံုးေသြးေၾကာ စနစ္ကို က်န္းမာေစတဲ့ အစြမ္းရွိ
(6) ႏွလံုးေသြးေၾကာကို က်န္းမာေစပါတယ္ ကိုက္လန္မွာ ႏွလံုးေသြးေၾကာ စနစ္ကို က်န္းမာေစတဲ့ အစြမ္းရွိ
ပါတယ္။ ကိုက္လန္ကို မ်ားမ်ား
စားေပးရင္ ေသြးတြင္းမေကာင္းတဲ့ ကိုလက္စထေရာကို ေလ်ာ့က်ေစႏိုင္ ပါ
တယ္။
(7) အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္ ကိုက္လန္မွာ ဗီတာမင္ေအ မ်ားစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ အျမင္အာ႐ံု
(7) အျမင္အာ႐ံုကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္ ကိုက္လန္မွာ ဗီတာမင္ေအ မ်ားစြာပါဝင္တာေၾကာင့္ အျမင္အာ႐ံု
ကို ေကာင္းမြန္ေစတဲ့အျပင္ အဆုတ္နဲ႔
ခံတြင္းကင္ဆာတို႔ မျဖစ္ေအာင္လည္း ကာကြယ္ေပးပါတယ္။
(8) ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္ကိုက္လန္မွာဗီတာမင္စီ ပမာဏမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္
(8) ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္ကို ေကာင္းမြန္ေစပါတယ္ကိုက္လန္မွာဗီတာမင္စီ ပမာဏမ်ားစြာ ပါဝင္တာေၾကာင့္
ကိုယ္ခံစြမ္းအားစနစ္၊ ဇီဝ႐ုပ္ျဖစ္ပ်က္ မႈနဲ႔
ေရဓာတ္ျပည့္ဝမႈတို႔ကို အားေပးေထာက္ပံ့ႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။
(9) အ႐ိုး၊ အဆစ္ က်န္းမာေစပါတယ္ ကိုက္လန္မွာ ကယ္လ္စီယမ္ ပမာဏမ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီ ပမာဏတူတဲ့ ႏြားႏို႔နဲ႔ယွဥ္ရင္ကိုက္လန္မွာ ကယ္လ္စီယမ္ ပိုမို ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးထုထည္ ဆံုး႐ႈံးမႈ မျဖစ္
(9) အ႐ိုး၊ အဆစ္ က်န္းမာေစပါတယ္ ကိုက္လန္မွာ ကယ္လ္စီယမ္ ပမာဏမ်ားစြာ ပါဝင္ပါတယ္။ ကယ္လိုရီ ပမာဏတူတဲ့ ႏြားႏို႔နဲ႔ယွဥ္ရင္ကိုက္လန္မွာ ကယ္လ္စီယမ္ ပိုမို ပါဝင္တာေၾကာင့္ အ႐ိုးထုထည္ ဆံုး႐ႈံးမႈ မျဖစ္
ေအာင္နဲ႔
အ႐ိုးပါးေရာဂါ မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ေပးႏိုင္စြမ္း ရွိပါတယ္။ ဒါ့အျပင္
ကိုက္လန္မွာပါတဲ့ ဗီတာမင္
စီဟာ အ႐ိုးႏုနဲ႔ အဆစ္ေတြ
သန္စြမ္းေပ်ာ့ေပ်ာင္းေအာင္ ကူညီႏိုင္ပါတယ္။
(10) ကိုယ္တြင္းအဆိပ္ေတြကို ကင္းစင္ေစပါတယ္ ကိုက္လန္ကို အဆိပ္ဖယ္ရွားေပးႏိုင္တဲ့ အစာလို႔ တင္
(10) ကိုယ္တြင္းအဆိပ္ေတြကို ကင္းစင္ေစပါတယ္ ကိုက္လန္ကို အဆိပ္ဖယ္ရွားေပးႏိုင္တဲ့ အစာလို႔ တင္
စားေခၚေဝၚၾကပါတယ္။ ကိုက္လန္မွာ အမွ်င္ဓာတ္နဲ႔ ဆာလဖာတို႔
အျပည့္အဝ ပါဝင္ေနတာေၾကာင့္ ကိုယ္
ခႏၶာတြင္း ရွိ အဆိပ္ေတြကို ကင္းစင္ေစၿပီး
အသည္းကို က်န္းမာေစပါတယ္။
Good Health , RangonNewsDaily
ကိုလတ္(ပန္ဘဲတန္း) : ၅.၆.၂၀၁၃
Good Health , RangonNewsDaily
ကိုလတ္(ပန္ဘဲတန္း) : ၅.၆.၂၀၁၃
0 comments:
Post a Comment