Pages

Thursday, October 16, 2014

ၾကက္သြန္နီလွီးတဲ့အခါ မ်က္ရည္မယိုေအာင္ ေရွာင္ရွားႏိုင္မယ့္ နည္းလမ္းတစ္မ်ဳိး


RangonNewsDaily:: October . 16 .2014
ၾကက္သြန္နီမွာ Lachrymatory factor (LF) လို႔ေခၚတဲ့ မ်က္လံုးက်ိန္းစပ္ကာ မ်က္ရည္ယိုးစီးေစတဲ့ ဓာတ္ေငြတစ္မ်ဳိး ထုတ္လႊတ္ပါတယ္။ ဂ်ပန္သုေတသီေတြက LF ထုတ္ေပးဖို႔ရာ မရိွမျဖစ္လိုအပ္တဲ့ အင္ဇုိင္းမပါတဲ့ ၾကက္သြန္နီတစ္မ်ဳိး စိုက္ပ်ဳိးခဲ့ၾကပါတယ္။
ဒါေၾကာင့္ မ်က္ရည္ယိုတာေတြ မျဖစ္ေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ အဲဒီၾကက္သြန္နီမွာ အက်ဳိးျပဳေပးတဲ့ ဆာလဖာေပါင္းပါဝင္မႈေတြ မရိွေတာ့ပါဘူး။ ၾကက္သြန္နီ လီွးတဲ့အခါ မ်က္ရည္ေတြက်လာတာ အဆင္သိပ္မေျပမယ့္ အဲဒီအခ်က္ကပဲ သ႔ူမွာပါဝင္တဲ့ က်န္းမာေရးအက်ဳိးျပဳ အာနိသင္မ်ားစြာေရာစပ္ပါဝင္ေနေၾကာင္း သိသာေစတဲ့ အခ်က္တစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။

World’s Healthiest Foods က ၾကက္သြန္နီလီွးတဲ့အခါ မ်က္လုံးအေႏွာက္အယွက္ျဖစ္ေစမႈနဲ႔ မ်က္ရည္ယိုျခင္းေလ်ာ့နည္းသက္သာေစမယ့္ ၾကက္သြန္နီလီွးနည္းတခ်ဳိ႕ ထပ္ဆင့္ေဝမွ်ေပးထားပါတယ္။

ၾကက္သြန္နီလီွးလို႔ မ်က္စိက်ိန္းစပ္လာရင္ သင္လက္ေတြ႔ အသုံးခ်ႏုိင္တဲ့ နည္းတစ္ခ်ဳိ႕ရိွပါတယ္။ ဓားထက္ထက္တစ္လက္ အသုံးျပဳျပီး အျမဲတမ္းမတ္သပ္ရပ္ လီွးပါ။ ဒီနည္းနဲ႔ဆိုရင္ မ်က္စိကို ၾကက္သြန္နဲ႔ ေဝးႏုိင္သေလာက္ ေဝးေစပါလိမ့္မယ္။ ၾကက္သြန္နီလီွးေတာ့မယ္ဆုိရင္ ျပတင္းေပါက္နား သြားဖို႔ သတိရပါ။ အဲဒီလိုလုပ္လို႔မွ မ်က္ရည္ေတြ ေပါက္ေပါက္စီးက်ေနေသးတယ္ဆိုရင္ မ်က္မွန္ သို႔မဟုတ္ Googles မ်က္မွန္ တပ္ၾကည့္ပါ။

မလွီခင္ျဖစ္ေစ ၾကက္သြန္နီကို တစ္နာရီေလာက္ ေအးေနေအာင္ထားတာကလည္း ၾကက္သြန္ရဲ႕ ဓာတ္ေျပာင္းလဲမႈေႏွးေကြးေစတာေၾကာင့္ LF ဓာတ္ေငြ႔ ထုတ္လုပ္မႈႏႈန္း ေလ်ာ့နည္းေစပါတယ္။ ေအးေစျပီးမွလီွးတာ၊ ၿပီးေတာ့ စီးေနတဲ့ေရထဲ ၾကက္သြန္လီွးတာ မ်က္စိက်ိန္းစပ္သာသက္ဖို႔ အသုံးျပဳတဲ့နည္းလမ္းတစ္ခုျဖစ္ပါတယ္။ ဒါေပမဲ့ ဒီနည္းဟာ ေရးစီးမႈေၾကာင့္ ၾကက္သြန္နီမွာပါဝင္တဲ့ အာဟာရဓာတ္တစ္ခ်ဳိ႕ကို ဆုံးရႈံးေစႏုိင္တဲ့အတြက္ ဒုတိယေျမာက္အေကာင္းဆုံး နည္းအျဖစ္သာ သတ္မွတ္ထားၾကပါတယ္။

Source: HTB , Trend , 
KOLATT(PBDN)
RangonNewsDaily


0 comments:

Post a Comment