Pages

Friday, October 24, 2014

ေသြးကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည့္ ပန္းမံုလာ


RangonNewsDaily:: October . 23 .2014
Broccoli ဟုေခၚေသာ ပန္းမံုလာတြင္ပါရိွေသာ Sulfora Phane သဘာဝ ဓာတ္ေပါင္းတစ္မ်ိဳးသည္ Leukemia (ေသြးကင္ဆာ)ကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္ဟု BaylorCollege of Medicine မွ ေရာဂါေဗဒဌာနမႈ ပါေမာကၡ Dr. Daniel Lacorazza က ဆိုပါတယ္။
Sulfora Phane က ေသြးျဖဴ ကင္ဆာဆဲလ္မ်ား၊ ကင္ဆာအက်ိတ္မ်ားကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည္ဟု ဆိုပါသည္။

ကေလးေတြမွာ အျဖစ္မ်ားသည့္ ေသြးျဖဴကင္ဆာတစ္မ်ိဳးျဖစ္သည့္ acute lymphoblastic leukemia ေရာဂါမ်ားကိုလည္း ပန္းမံုလာဟာ အကာအကြယ္ေပးႏိုင္ပါတယ္။

၁။ ပန္းမံုလာကို ၾကက္ဥႏွင့္လည္း ေၾကာ္စားႏိုင္ပါတယ္။

၂။ အစိမ္းသုပ္စားႏိုင္ပါတယ္။ အစိမ္းနဲ့ မၾကိဳက္ရင္ အနည္းငယ္ ျပဳတ္ျပီးမွ သုတ္စားႏိုင္ပါတယ္။

၃။ သၾကား၊ ေထာပတ္၊ ပဲငံျငာရည္၊ ၾကက္သားမွဳန့္တို့ျဖင့္ ေရာေမႊျပီး ေပါင္း၍ စားႏိုင္ပါတယ္။

၄။ ငရုတ္ေကာင္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ထည့္ကာ ၾကက္ရိုးႏွင့္ ၾကက္ေပါင္းရည္လုုပ္ျပီး ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။

၅။ အစိမ္းကို ပန္းသီးစိပ္အနည္းငယ္ႏွင့္ေရာၾကိတ္ကာ သံပရာသီးညစ္ထည့္ျပီး ေဖ်ာ္ရည္လုပ္ေသာက္ႏိုင္ပါတယ္။

ထို့အျပင္ ပန္းေဂၚဖီ၊ ေဂၚဖီထုတ္တို့ဟာလည္း ပန္းမံုလာနည္းတူ ကင္ဆာကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္သည့္ ဓါတ္တစ္မ်ိဳးကို ေပးစြမ္းႏိုင္ပါတယ္။ ပန္းမံုလာႏွင့္ ပန္းေဂၚဖီတို့ကို ေန့စဥ္ စားသံုးေပးပါက ကင္ဆာေရာဂါျဖစ္ေစႏိုင္သည့္ ဆဲလ္မ်ားကို တိုက္ဖ်က္ေပးျပီး ကင္ဆာျဖစ္ျခင္းမွ ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္။


KOLATT(PBDN)

RangonNewsDaily




0 comments:

Post a Comment