Pages

Wednesday, May 30, 2012

ေဂါက္ေရာဂါသည္မ်ား အတြက္ အစားအစာမ်ား

                                      ေဂါက္ေရာဂါသည္မ်ား အတြက္ အစားအစာမ်ား 



 29 MAY 2012  | BY HEALTH DIGEST

Gout ေရာဂါကို ခံစားေနရသူမ်ား ဟာ ခံစားရေသာေဝဒနာ မ်ားသက္ သာေစရန္ လူေနမႈစ႐ိုက္မ်ားကို ေျပာင္းလဲေပးျခင္းသည္ အဓိကက် ေၾကာင္း အ႐ိုးအထူး ကုဆရာဝန္ မ်ား က အၾကံေပးၾက ပါတယ္။

သန္႔ရွင္း လတ္ဆတ္ေသာ သစ္သီးဝလံမ်ား၊ ဟင္းသီးဟင္းရြက္မ်ား၊ အဆီနည္း ေသာ ႏို႔ထြက္ပစၥည္းမ်ား၊ အေစ႔ အဆန္မ်ားကို ညီညြတ္မွ်တ စြာစား ေသာက္ျခင္းျဖင့္ ေဝဒနာမ်ားကို သက္သာေစႏိုင္ေၾကာင္း သိရပါ တယ္။ အေရးၾကီးသည့္ အခ်က္မ်ားမွာ ျပဳျပင္စီမံထားေသာ အစားအစာႏွင့္ ေဖ်ာ္ရည္မ်ားတြင္ ပါဝင္ေသာ Fractose Corn syrup စား ေသာက္မႈပမာဏကို ကန္႔သတ္ထားရ မွာျဖစ္ပါတယ္။

 Purine ျဒပ္ေပါင္း ၾကြယ္ဝေသာ အစား အစာမ်ား၊ အနီေရာင္အသားမ်ား၊ ဘီယာႏွင့္ Shellfish စားေသာက္ျခင္း ကိုလည္း အကန္႔အသတ္ႏွင့္သာ စားေသာက္ရ မွာျဖစ္ေၾကာင္း သိရပါတယ္။

 ဇင္မာျမင့့့္္္ Ref:UPI

Myanmar MNN News
ကိုလတ္(ပန္ဘဲတန္း)

0 comments:

Post a Comment