RangonNewsDaily: May . 3 .2014
နႏြင္းမႈန္႔ကို ႏွစ္ေပါင္းမ်ားစြာကတည္းက အ႐ုိးအဆစ္ေရာင္ ေရာဂါနဲ႔ တျခားေရာဂါေတြကို ကုသဖုိ႔ အသံုးျပဳခဲ့ၾကပါတယ္။ နႏြင္းမွာ ပါဝင္တဲ့ ကာကူမင္ဟာ ေရာင္ရမ္းမႈကို တားျမစ္ႏုိင္တာေၾကာင့္လုိ႔ ဆုိပါတယ္။
အခု ဂ်ာမနီႏိုင္ငံက ေလ့လာမႈအရလည္း နႏြင္းဟာ ကင္ဆာျပန္႔ပြားမႈကို တားျမစ္ႏုိင္ေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ပါတယ္။ ၿပီးခဲ့တဲ့ေလ့လာမႈအ
ရ နႏြင္းဟာ သားျမတ္ကင္ဆာရွိသူေတြကို အဆုတ္အတြင္း ျပန္႔ပြားမႈ မရွိေအာင္ တားျမစ္ႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။ သားျမတ္ကင္
ဆာနဲ႔ ဆီးက်ိတ္ကင္ဆာဟာ နာတာရွည္ ေရာင္ရမ္းမႈေၾကာင့္ ျဖစ္ပါတယ္။
ွဒီကင္ဆာႏွစ္မ်ဳိးစလံုးရဲ႕ ကင္ဆာဆဲလ္ေတြက CXCL1 နဲ႔ CXCL2 အပါအဝင္ ေရာင္ရမ္းမႈျဖစ္ေစတဲ့ ပ႐ုိတင္းေတြကို ထုတ္လုပ္ေပး
တယ္လုိ႔ ေတြ႕ရွိခဲ့ၿပီး ကာကူမင္ဟာ အဲဒီပ႐ုိတင္းႏွစ္မ်ဳိးရဲ႕ ထုတ္လုပ္မႈကို ေလွ်ာ့ခ်ႏုိင္တယ္လုိ႔ သိရပါတယ္။
နႏြင္းမႈန္႔ကို ေန႔စဥ္ ရွစ္ဂရမ္ထိ ေသာက္သံုးႏုိင္ပါတယ္။ ဆီးက်ိတ္ႀကီး (BPH) တဲ့ အမ်ဳိးသားေတြနဲ႔ မိသားစုရာဇဝင္မွာသားျမတ္ကင္
ဆာရွိတဲ့ အမ်ဳိးသမီးေတြ အေနနဲ႔ နႏြင္းကို ကင္ဆာေရာဂါ ကာကြယ္ဖုိ႔ အသံုးျပဳထားသင့္ေၾကာင္း သုေတသီေတြက အႀကံေပး
ထားၾကပါတယ္။
Good Health
KOLATT(PBDN)
RangonNewsDaily
No comments:
Post a Comment