RangonNewsDaily:: October . 30 .2014
ကီ၀ီသီးထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာ vitamin C (anti-oxidant) ဓါတ္သည္ ကိုယ္ခံအားကို ေကာင္းမြန္ေစ၍ အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစပါသည္။
ကီ၀ီသီးထဲတြင္ ပါ၀င္ေသာ Fibre ဓါတ္သည္ ၀မ္းကိုလည္း မွန္ေစသလို ကိုလက္စထေရာကိုလည္း က်ေစပါသည္။ ကယ္လိုရီဓါတ္ အလြန္နည္းသည့္အတြက္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုလည္း ေလ်ာ့ခ်ေပးႏိုင္ပါသည္။
ကီ၀ီသီးထဲမွ Potassium ဓါတ္သည္ ႏွလံုးခုန္မမွန္ျခင္း၊ ေလျဖတ္ျခင္းႏွင့္ ေသြးေပါင္တက္ျခင္းတို့ကို ကာကြယ္ေပးႏိုင္ပါသည္။
အသီးကို ဒီအတိုင္း စားလို့ရသလို ေဖ်ာ္ရည္လုပ္၍လည္း ေသာက္သံုးေပးႏိုင္ပါတယ္။ အျခားသစ္သီးမ်ားႏွင့္ ေရာျပီး သီးစံုေဖ်ာ္ရည္လုပ္၍လည္း ေသာက္သံုးႏိုင္ပါတယ္။
ခႏၶာကိုယ္ သြယ္လ်ျပီး လွပေသာ အသားအရည္ကို ပိုင္ဆိုင္လိုသူမ်ားအေနျဖင့္ ကီ၀ီသီးျဖင့္ သဘာ၀အတိုင္း ျပဳလုပ္ထားေသာ PHYTOVY (ဆိုင္တိုဗီ) တို့လို အဆီခ်ေဆးမ်ားကိုလည္း ေသာက္သံုးေပးႏိုင္ပါတယ္။
ထို့ေၾကာင့္ ကီ၀ီသီးကို မ်ားမ်ားစားေပးလွ်င္ က်န္းမာေရးအတြက္ အလြန္အေထာက္အကူျပဳေပးႏိုင္သလို လူကိုလည္း အရြယ္တင္ႏုပ်ိဳေစပါသည္။
ေဆာင္းပါးရွင္ = ေစာႏြဲ ့ေနဆိုင္(ပူတာအို) ဘာသာျပန္သည္။
Ref: Health Benefits of Kiwi Fruit
KOLATT(PBDN)
RangonNewsDaily
No comments:
Post a Comment