Pages

Pages - Menu

Tuesday, May 13, 2014

ေႏြရာသီတြင္ က်န္းမာေစရန္ႏွင့္ ခႏၶာကိုယ္ ေအးေစမည့္ သစ္သီးငါးမ်ဳိး

RangonNewsDaily: May . 13 .2014
ယခုေႏြရာသီတြင္ အပူခ်ိန္ျမင့္တက္ေနစဥ္ ခႏၶာကုိယ္ကို ေအးေနေစမည့္ အႀကံသစ္မ်ားကို ကြၽန္ေတာ္တို႔အားလံုး ရွာေဖြေနၾကသည္။ တစ္ေန႔လံုး အဲကြန္းအခန္းထဲတြင္ ေနရန္မွာ မျဖစ္ႏိုင္ေသာေၾကာင့္ ခႏၶာကိုယ္အတြင္းပိုင္း ေအးေနေစမည့္ နည္းလမ္းမ်ားကို ေဖာ္ျပေပးလိုက္ပါသည္။
ဖရဲသီးစားပါ

ဖရဲသီးကို တစ္ႏွစ္လံုးစားသံုးပါက ခႏၶာကိုယ္အတြက္ ပိုေကာင္းသည္။ ဖရဲသီးေဖ်ာ္ရည္တစ္ခြက္ (သို႔မဟုတ္) ဖရဲသီးတစ္စိတ္စားေပးျခင္းျဖင့္ သင့္ခႏၶာကိုယ္၏ ကုန္ဆံုးသြားေသာေရဓာတ္ကို ျပန္ျဖည့္ေပး ႏိုင္သည္။ ဖရဲသီးတြင္ အသားအေရေနေလာင္ပ်က္စီးမႈကို ကာကြယ္ေပးသည့္ ဓာတ္တုိးဆန္႔က်င္ပစၥည္း Lycopene ပါ၀င္ၿပီး ေႏြရာသီအတြက္ ခႏၶာကိုယ္ကို ေရဓာတ္ျဖည့္စြမ္းေပးႏိုင္သည္။

မက္မြန္သီးစားပါ


မက္မြန္သီးမ်ားမွာ ေႏြရာသီအတြက္ ခႏၶာကိုယ္ေရဓာတ္ျပည့္၀ေစမည့္ အလြန္ေကာင္းေသာ သစ္သီးျဖစ္သည္။ မက္မြန္သီးစားျခင္းျဖင့္ အသားအေရကို ေကာင္းေစၿပီး ဗီတာမင္ေအႏွင့္စီတို႔ပါ၀င္ကာ အစာေခ်ဖ်က္မႈအားေကာင္းေစေသာ ဖိုက္ဘာႏွင့္ အရြယ္တင္ႏုပ်ဳိေစေသာ ဓာတ္ပစၥည္းတို႔လည္း ပါ၀င္သည္။


လိေမၼာ္သီးစားပါ


ေရငတ္ေျပေပ်ာက္ေစရန္ လိေမၼာ္ရည္တစ္ခြက္ေသာက္ျခင္းမွာအေကာင္းဆံုးပင္ျဖစ္သည္။ ဗီတာမင္စီႂကြယ္၀ၿပီး ပိုတက္စီယမ္ပါ၀င္ေသာလိေမၼာ္သီးမ်ားမွာ ႂကြက္သားမ်ား နာက်င္မႈႏွင့္ ေႏြရာသီအတြင္း အလုပ္ပင္ပင္ပန္းပန္းလုပ္ျခင္းေၾကာင့္ ျဖစ္ႏိုင္သည့္ ႂကြက္တက္ျခင္းကို ေျပေပ်ာက္ေစသည့္ အာဟာရဓာတ္မ်ား ပါ၀င္သည္။ အထူးသျဖင့္ အေရျပားကို သန္႔ရွင္းေစၿပီး အဆီျပန္ျခင္းကိုလည္း ကာကြယ္ႏိုင္သည္။


ကီ၀ီသီးစားပါ


ကီ၀ီသီးတြင္ လိေမၼာ္သီး၌ပါ၀င္ေသာ ဗီတာမင္စီ ပမာဏႏွင့္ ညီမွ်ေသာ ဗီတာမင္ပါ၀င္သည္။ ေႏြရာသီတြင္ စားသင့္သည့္ အေကာင္းဆံုး အသီးတစ္မ်ဳိးျဖစ္ၿပီး ခႏၶာကိုယ္ကို အထူးေအးျမေစကာ ဗီတာမင္အီး၊ ပိုတက္စီယမ္ႏွင့္ ဖိုက္ဘာဓာတ္တို႔လည္း ပါ၀င္သည္။


အုန္းသီးစားပါ


အုန္းသီးမွာ ေရဓာတ္ပါ၀င္မႈအမ်ားဆံုးအသီးမ်ားအနက္ တစ္မ်ဳိး ျဖစ္သည္။ ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္ ေပါေပါမ်ားမ်ား ရရွိႏုိင္သည့္ အုန္းသီးမွာ ေႏြရာသီအတြက္ ခႏၶာကိုယ္လန္းဆန္းေစမည့္အသီးျဖစ္သည္။ ေရဓာတ္ပါ၀င္မႈမ်ားေသာေၾကာင့္ ေႏြရာသီတြင္ ခႏၶာကိုယ္ေအးျမေနေစရန္ စားသံုးသင့္ေပသည္။

KOLATT(PBDN)

RangonNewsDaily

No comments:

Post a Comment