RangonNewsDaily: May . 2 .2014
ရန္ကုန္၊ မဇၥၽိမ။ ။ ေမွာ္ဘီၿမိဳ႕နယ္၊ ေညာင္ႏွစ္ပင္၊ ၾကာဂန္သခ်ႋင္းအနီးရွိ အေသးစားသားေရစက္႐ံု ၀န္ထမ္း ၃၃ ဦး အစာအဆိပ္သင့္ကာ ေမလ ၂ရက္ နံနက္ ၈ နာရီ ၄၀ မိနစ္ခန္႔တြင္ရန္ကုန္ၿမိဳ႕၊ ေျမာက္ဥကၠလာပ အေထြေထြေရာဂါ ကုေဆး႐ုံတြင္ ေဆးကုသမႈ ခံယူေနရသည္ ဟု ေဆး႐ံုအုပ္ ေဒါက္တာေဒၚသန္းလွက ေျပာသည္။
"သူတို႔က သားေရစက္႐ုံ၀န္ထမ္းေတြလို႔ သိရပါတယ္။ စက္႐ုံက ၀န္ထမ္းေတြကို မနက္တိုင္း နံနက္စာအျဖစ္ ထမင္းကို ပဲျပဳတ္နဲ႔ေၾကာ္တာတို႔ ထမင္းပဲျပဳတ္ဆီဆမ္းတို႔ ေကြ်းတာေတြရွိပါတယ္။ဒါကလည္းေန႔တိုင္းေကြ်း တာပါ။ ဒီေန႔ မနက္ကမွ ထမင္းေၾကာ္စားၿပီး မူးၾက အန္ၾကျဖစ္လာပါတယ္။
အဲ႔ဒါနဲ႔ တစ္ခုခုမွားလားဆိုၿပီး ေဆး႐ုံပို႔ဖို႔လုပ္တဲ့အခါ ကားသမားပါ မူးေနလို႔ ပို႔မရျဖစ္ခဲ႔ရပါတယ္။ ေနာက္ေတာ့မွ သာေကတက သားေရပို႔ရန္ လာတဲ့ကား ေရာက္လာမွ အားလုံးကို အဲဒီ့ကားနဲ ႔ေဆး႐ုံကိုပို႔ခဲ႔တယ္လို႔ သိရပါတယ္”ဟု ေျမာက္ဥကၠလာပၿမိဳ႕နယ္ အေထြေထြေရာဂါကု ေဆး႐ံု တြင္ ေဆးကုသမႈခံယူေနသည့္ ေဆး႐ံုအုပ္ ေဒါက္ တာ ေဒၚသန္းလွ က ေျပာသည္။
မည္သည့္အတြက္ေၾကာင့္ အစာအဆိပ္သင့္ခဲ့သည္ကိုမူ တိက်ေသခ်ာစြာ မသိရေသာ္လည္း ေဆး႐ုံအတြင္းရွိ လူနာႏွင္႔ နီးစပ္သူမ်ား၏ ေျပာၾကားခ်က္ အရ ထမင္းေၾကာ္ထဲသုိ႔ ဆားထည့္ရာတြင္ဆားဗူးႏွင့္ ယမ္းစိမ္းဗူး မွားယူ လာမိသည္ဟု သတင္းမ်ား ထြက္ေပၚလ်က္ရွိသည္။
အဆိုပါ အစာအဆိပ္သင္႔သူမ်ား ေဆး႐ုံသို႔ေရာက္ရွိခ်ိန္တြင္ မူးေ၀ေအာ႔အန္ျခင္း၊ ေသြးေပါင္အတက္အက် ျမန္ဆန္စြာျဖစ္ေနျခင္း၊ ခႏၲာကိုယ္တစ္ကိုယ္လုံး ျပာေနျခင္း စသည့္ လကၡဏာမ်ားျဖစ္ေနျခင္းေၾကာင္႔ လူနာမ်ား ခံစားေနရသည့္ ေရာဂါအေျခအေနအေပၚ မူတည္ကာ အနီ၊ အ၀ါ၊ အစိမ္း စသည္ျဖင့္ ခြဲျခားကုသမႈျပဳလုပ္ခဲ့သည္ဟု ထိုေဆး႐ုံမွ သမားေတာ္ပါေမာကၡေဒါက္တာကိုကို
(ေဆးပညာဌာန)က ေျပာၾကားသည္။
ယင္းအစာအဆိပ္သင့္ခံ လူနာမ်ားကို ေဆး႐ုံရွိ ေသြးထဲေအာက္ဆီဂ်င္ပါ၀င္မႈ တိုင္းတာျခင္း ကိရိယာမ်ားျဖင့္ တိုင္းတာျခင္း၊ အသဲႏွင္႔ ေက်ာက္ကပ္မ်ားကို စစ္ေဆးျခင္းမ်ား ျပဳလုပ္ခဲ့ၿပီး ေသြးထဲေအာက္ဆီဂ်င္ပါ၀င္မႈကို စစ္ေဆးေတြ ႔ရွိခ်က္အရ ႏိုက္ထ႐ိုပြိဳင္ဆင္ဟု ေခၚေသာအဆိပ္သင္႔မႈျဖစ္ေၾကာင္း ေဆးပညာ အရ ခန္႔မွန္းထားသည္။အစာအဆိပ္သင့္မႈေၾကာင့္ ေသဆုံးသူတစ္ဦးမွ်မရွိဘဲ အေျခအေနအနည္းငယ္ တည္ၿငိမ္လာၿပီဟု ေဒါက္တာ ဘုန္းေရာင္ က ေျပာသည္။
အစာအဆိပ္သင္႔သူမ်ားမွာ အမ်ိဳးသမီး ၁၆ဦးႏွင့္ အမ်ိဳးသား ၁၇ ဦးတို႔ျဖစ္ၿပီး လူနာအေျခအေနအေပၚ မူတည္၍ ၃ ရက္မွ ၅ ရက္အတြင္း သက္သာသူ မ်ားကို ေဆး႐ုံမွဆင္းခြင့္ေပးမည္ဟု သိရသည္။
Mizzima - News , KOLATT(PBDN)
RangonNewsDaily
No comments:
Post a Comment