Pages

Pages - Menu

Wednesday, March 5, 2014

အထပ္ျမင့္တိုက္ ေဆာက္လုပ္ေရး စာခ်ဳပ္အရည္အေသြး၊ အခ်က္အလက္ တိက်စြာမေဖာ္ျပ

RangonNewsDaily: March . 5 .2014
ျမန္မာႏိုင္ငံတြင္း အထပ္ျမင့္တိုက္မ်ား ေဆာက္လုပ္ရန္ စာခ်ဳပ္ရာတြင္ ပါဝင္ပစၥည္းမ်ား၏ အရည္အေသြးကို တိက်စြာ ေဖာ္ျပထားမႈ မရွိေၾကာင္း စင္ကာပူႏိုင္ငံ Changi ႏိုင္ငံတကာ ေလဆိပ္စီမံကိန္းႏွင့္ အင္ဂ်င္နီယာဌာနမွ မန္ေနဂ်ာ ဦးစိုးမင္းဆက္က ေျပာၾကားသည္။
“အထူးသျဖင့္ ပုဂၢလိက ကုမၸဏီေတြနဲ႔ အေဆာက္အအံုေဆာက္ဖို႔ စာခ်ဳပ္ခ်ဳပ္တဲ့အခါ ႏိုင္ငံတကာမွာ အေသးစိတ္ ေဖာ္ျပၾကေပမယ့္ ဒီမွာက ဘိလပ္ေျမဆို စည္ပင္ သတ္မွတ္ခ်က္ႏွင့္အညီ၊ အုတ္ဆို ရွစ္ေပါက္၊ သံဆို Original/ဒါေလာက္ပဲ ထည့္ခ်ဳပ္တာ။ အရည္အေသြးနဲ႔ ႀက့ံခိုင္မႈ အေသးစိတ္ကို စာခ်ဳပ္ထဲမွာ သိပ္မေတြ႕ရဘူး” ဟု ၎က ေျပာၾကားသည္။

ယင္းစာခ်ဳပ္ ခ်ဳပ္ဆိုျခင္းဆိုင္ရာ အားနည္းမႈမ်ားကို စည္ပင္သာယာေရး ေကာ္မတီႏွင့္ သက္ဆိုင္ရာ တာဝန္ရွိသူမ်ားက ထိထိေရာက္ေရာက္ ၾကပ္မတ္စစ္ေဆးသင့္ၿပီး လိုအပ္ပါက ဥပေဒကိုပါ ျပင္ဆင္သင့္ေၾကာင္း၊ ဥပေဒႏွင့္ ႏိုင္ငံ၏ လုပ္ေဆာင္ခ်က္ အားနည္းမႈမ်ားကို ေစာင့္ၾကည့္ေနသည့္ ျပည္ပ ကုမၸဏီမ်ားလည္း ရွိေသာေၾကာင့္ လက္လြတ္စပယ္မ်ား လုပ္ေဆာင္ေနပါက ျပည္သူမ်ားသာ အက်ဳိးအျပစ္ ခံစားရမည္ ျဖစ္သည္ဟု ၎ကေျပာၾကားသည္။

ျပည္တြင္း၌ လုပ္ငန္းအပ္ႏွံသူႏွင့္ လုပ္ငန္းတာဝန္ခံ လုပ္ကိုင္သူမ်ားၾကား အရည္အေသြးကို စစ္ေဆးသည့္ (Third Party) လုပ္ငန္း အဖြဲ႕အစည္း မရွိျခင္းေၾကာင့္လည္း ယင္းကဲ့သို႔ ျဖစ္ပြားရျခင္း ျဖစ္ေၾကာင္း ျမန္မာႏိုင္ငံ အင္ဂ်င္နီယာအသင္းမွ ဒုတိယဥကၠ႒ ဦးေအာင္ျမင့္က The Voice သို႔ ရွင္းျပသည္။

“ကန္ထ႐ိုက္က ေဆာက္ထားတာ အရည္အေသြး ျပည့္ မျပည့္ ေျမပိုင္ရွင္က မသိႏိုင္ဘူး။ နားလည္သူကို (Third Party) ငွားရင္ ပိုက္ဆံပိုကုန္မွာစိုးလို႔ မငွားၾကေတာ့ဘူး။ ဒါေတြကို ျမန္မာအင္ဂ်င္နီယာ အသင္းနဲ႔ ေကာင္စီေတြက ဝင္ေရာက္ ေျဖရွင္းႏိုင္ဖို႔ လုပ္ငန္းေရးဆြဲဖို႔ လုပ္ေနပါတယ္” ဟု ၎ကဆိုသည္။

ကန္ထ႐ိုက္တိုက္ ေဆာက္လုပ္ရာတြင္ အတတ္ႏိုင္ဆုံး နားလည္သမွ် စာခ်ဳပ္ထားၿပီး ဘိလပ္ေျမဆိုလွ်င္ အေကာင္းစား ဘိလပ္ေျမ တစ္ဆ + သဲ ႏွစ္ဆ + ေက်ာက္ ေလးဆ၊ အုတ္ဆိုလွ်င္ ရွစ္ေပါက္အုတ္ စသည္ျဖင့္သာ ထည့္ေရးျဖစ္ၿပီး အေသးစိတ္ အခ်က္အလက္မ်ားကို စာခ်ဳပ္အတြင္း ထည့္မခ်ဳပ္မိေၾကာင္း ဒဂုံၿမိဳ႕သစ္ (ေျမာက္ပိုင္း) ၿမဳိ႕နယ္ ေက်ာင္းလမ္းရွိ ေျမေပၚတြင္ အထပ္ျမင့္တိုက္ ေဆာက္လုပ္ရန္ ကန္ထ႐ိုက္ ေပးထားသူ ဦးမ်ဳိးက ဆိုသည္။

The Voice , 
kolatt(PBDN)
RangonNewsDaily

No comments:

Post a Comment