RangonNewsDaily:: July 28, 2013
အမဲသားလံုး ဟင္းခ်ဳိ။ ေဂါက္သီးအရြယ္ အမဲသားလံုးမ်ားကို မုန္႔ညွင္း၊ မွုိတုိ႔ျဖင္႔ ေရာခ်က္ထားတာမုိ႔ အရသာက ေပ်ာ္ဖြယ္ရာ မရွိပါဘူး။ နွမ္းဆီနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းရနံ႔လည္း သင္းေနတာမုိ႔ ခုပဲ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္… အမဲသားလံုး ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
အမဲသား – ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ခု (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
ဆန္၀ိုင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ခေလာက္ပါ)
ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းခ်ဳိ အတြက္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
အမဲသားလံုး
တရုတ္မုန္႔ညွင္း – တ၀က္ (အရွည္လွီးပါ)
မွုိ႔ေျခာက္ပြင္႔(အမဲ) – ၆ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ျပီး အညွာမွားလွီးထားေပးပါ)
ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (အ၀ိုင္းေလးမ်ား လွီးပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု ၁ပံု
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
အမဲသားလံုး ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အမဲသားလံုးအတြက္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္း( အမဲသား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ၾကက္ဥ၊ ေကာ္မွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ေဂါက္သီး အရြယ္ အမဲသားမ်ားကို အလံုးေလးမ်ားလံုးလိုက္ပါ။
၃။ ထို႔ေနာက္ ဒယ္ျပားထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည္႔၍ အမဲသားလံုးမ်ားကို နီညိွေရာင္သန္းလာ သည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္း
၁။ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ေရ(သို႔) ဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္ ၅ခြက္၊ ဆီ ထည္႔ျပီး ဆူလာေအာင္တည္ထားပါ။
၂။ ဆူလာလွ်င္ ဒယ္အိုးအတြင္းသို႔ ေၾကာ္ထားေသာ အမဲသားလံုးမ်ား၊ မွုိေျခာက္၊ တရုတ္မုန္႔ညင္း မ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။
၃။ အရသာအတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ ထည္႔ေ၇ာေမြွလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ အေနေတာ္သြားလွ်င္ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ မ်ားကို အေပၚမွ ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။
၆။ ငရုတ္ေကာင္းနံ႔ေလးသင္းေနသည္႔ အမဲသားလံုးမ်ားကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
Wutyee Food House
အမဲသားလံုး ဟင္းခ်ဳိ။ ေဂါက္သီးအရြယ္ အမဲသားလံုးမ်ားကို မုန္႔ညွင္း၊ မွုိတုိ႔ျဖင္႔ ေရာခ်က္ထားတာမုိ႔ အရသာက ေပ်ာ္ဖြယ္ရာ မရွိပါဘူး။ နွမ္းဆီနဲ႔ ငရုတ္ေကာင္းရနံ႔လည္း သင္းေနတာမုိ႔ ခုပဲ ခ်က္ၾကည္႔ရေအာင္… အမဲသားလံုး ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
အမဲသား – ၃၀၀ ဂရမ္
ၾကက္သြန္ျဖဴ – ၃ခု (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
ဂ်င္း – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္ (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁ခု (နွုတ္နွုတ္စင္းပါ)
ဆန္၀ိုင္ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ႏွမ္းဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္ဥ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း (ခေလာက္ပါ)
ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း တ၀က္
ဟင္းခ်ဳိ အတြက္ပါ၀င္ေသာပစၥည္းမ်ား
အမဲသားလံုး
တရုတ္မုန္႔ညွင္း – တ၀က္ (အရွည္လွီးပါ)
မွုိ႔ေျခာက္ပြင္႔(အမဲ) – ၆ခု (ေရေႏြးျဖင္႔ ၂မိနစ္ခန္႔ျပဳတ္ျပီး အညွာမွားလွီးထားေပးပါ)
ပဲငံျပာရည္ (အၾကည္) – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
ေကာ္မွုန္႔ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္ – ၁စည္း (အ၀ိုင္းေလးမ်ား လွီးပါ)
ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၃ပံု ၁ပံု
ဆား – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ခေနာ ၾကက္သားမွုန္႔ – လက္ဖက္ရည္ဇြန္း ၁ဇြန္း
ဆီ – စားပြဲတင္ဇြန္း ၂ဇြန္း
အမဲသားလံုး ခ်က္ျပဳတ္နည္း
၁။ အမဲသားလံုးအတြက္ ပါ၀င္ေသာ ပစၥည္း( အမဲသား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ဂ်င္း၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ဆား၊ ပဲငံျပာရည္၊ ႏွမ္းဆီ၊ ၾကက္ဥ၊ ေကာ္မွုန္႔၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔) အားလံုးကို သမေအာင္ ေရာနုယ္လိုက္ပါ။
၂။ ျပီးလွ်င္ ေဂါက္သီး အရြယ္ အမဲသားမ်ားကို အလံုးေလးမ်ားလံုးလိုက္ပါ။
၃။ ထို႔ေနာက္ ဒယ္ျပားထဲ ဆီအနည္းငယ္ ထည္႔၍ အမဲသားလံုးမ်ားကို နီညိွေရာင္သန္းလာ သည္အထိ ေၾကာ္ေပးပါ။
ဟင္းခ်ဳိ ခ်က္နည္း
၁။ ဒယ္အိုးထဲသို႔ ေရ(သို႔) ဟင္းရြက္ျပဳတ္ရည္ ၅ခြက္၊ ဆီ ထည္႔ျပီး ဆူလာေအာင္တည္ထားပါ။
၂။ ဆူလာလွ်င္ ဒယ္အိုးအတြင္းသို႔ ေၾကာ္ထားေသာ အမဲသားလံုးမ်ား၊ မွုိေျခာက္၊ တရုတ္မုန္႔ညင္း မ်ားကို ထည္႔လိုက္ပါ။
၃။ အရသာအတြက္ ပဲငံျပာရည္၊ ဆား၊ ၾကက္သားမွုန္႔ ထည္႔ေ၇ာေမြွလိုက္ပါ။
၅။ အရသာအေပါ႔အငံ႔ အေနေတာ္သြားလွ်င္ ၾကက္သြန္ျမိတ္မ်ား၊ ငရုတ္ေကာင္းမွုန္႔ မ်ားကို အေပၚမွ ျဖဴးေပးလိုက္ပါ။
၆။ ငရုတ္ေကာင္းနံ႔ေလးသင္းေနသည္႔ အမဲသားလံုးမ်ားကို စားသံုးနုိင္ပါျပီ…
Wutyee Food House
RangonNewsDaily
kolatt (Pabedan): 28.7.2013
kolatt (Pabedan): 28.7.2013
No comments:
Post a Comment