ေဆာင္ရြက္ လ်က္ရွိၾကသည္။ ထုိသို႔လုပ္ေဆာင္ရာတြင္ စားေသာက္မႈ ပံုစံျပင္ဆင္္ေျပာင္းလဲလာျခင္း၊
ေလ့ က်င့္
ခန္း ပံုမွန္ျပဳလုပ္ျခင္းမ်ားအျပင္ အစားအေသာက္မ်ားတြင္
ဝၿဖိဳးမႈကို အားေပးေသာ အခ်ဳိႏွင့္ အဆီမ်ား အသံုးျပဳ
မႈေလွ်ာ့ခ်လာၾကသည္။
သို႔ျဖစ္၍ ဝၿဖိဳးမႈ ေလ်ာ့က်လာႏုိင္သည့္ အစားအေသာက္ တစ္မ်ဳိးကို အေမရိကန္
ပက္စီ
အခ်ဳိရည္ ကုမၸဏီက ေအာင္ျမင္စြာ ထုတ္လုပ္ၿပီး ဂ်ပန္ႏုိင္ငံတြင္
စတင္ေရာင္းခ်လ်က္ ရွိသည္။ ပက္စီမွ ထုတ္လုပ္ေသာ ကိုယ္အေလးခ်ိန္
ေလွ်ာ့ခ် ႏုိင္သည့္ ပက္စီအခ်ဳိရည္တြင္ ခႏၶာကိုယ္မွ အဆီစုပ္ ယူမႈကို
ဟန္႔တားႏုိင္သည့္ dextrin ကိုထည့္သြင္းထား သည္။၎အခ်ဳိရည္ကိုPepsi Special
ဟုအမည္ ေပးထားၿပီး ကိုယ္
အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်လုိသူမ်ားအတြက္အေထာက္အပံ့
ျဖစ္ေစသည္။ပက္စီအခ်ဳိရည္တြင္အာလူးမွထုတ္လုပ္ထား
သည့္ ေရတြင္ ေပ်ာ္ဝင္ႏုိင္ၿပီး စားေသာက္၍ရေသာ dextrin ဖိုင္ဘာအမွ်င္ဓာတ္ႏွင့္ ကဖင္းဓာတ္ထည့္သြင္း ျပဳ
လုပ္ထားေၾကာင္း သိရသည္။
၎အခ်ဳိရည္သည္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာတြင္ ထိေရာက္ေသာ အစာတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္ဟု ဂ်ပန္မွ ထုတ္လုပ္
၎အခ်ဳိရည္သည္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ ေလွ်ာ့ခ်ရာတြင္ ထိေရာက္ေသာ အစာတစ္မ်ဳိးျဖစ္သည္ဟု ဂ်ပန္မွ ထုတ္လုပ္
သူမ်ားက ေျပာၾကားထားသည္။ dextrin ဖုိင္ဘာအမွ်င္က ခႏၶာကိုယ္ အဆီစုပ္ယူမႈကို ေႏွးေကြးေစၿပီး ကယ္လုိရီ
ပိုလွ်ံလာျခင္းမရွိေစဘဲ ေနာက္ဆံုးတြင္ အညစ္အေၾကးအျဖစ္ ခႏၶာကိုယ္မွ စြန္႔ပစ္ႏုိင္သည္ဟု ပက္စီကုမၸဏီက အ
ခုိင္အမာေထာက္ ခံေျပာၾကားထားသည္။
ထုိ႔အျပင္ဂ်ပန္ႏုိင္ငံ၌ျပဳလုပ္ေ သာ ေလ့လာမႈတစ္ရပ္တြင္dextrin
ေကြၽးထားေသာ ၾကြက္မ်ားႏွင့္ dextrin ေကြၽး
ထုိ႔အျပင္ဂ်ပန္ႏုိင္ငံ၌ျပဳလုပ္ေ
ထားျခင္းမရွိေသာ ၾကြက္မ်ား ကို
ႏႈိင္းယွဥ္ၾကည့္ရာ၌ dextrin ေကြၽးထား သည့္ၾကြက္မ်ားတြင္ အဆီစုပ္ယူမႈ
နည္း
ပါးသည္ကို ေတြ႔ရွိရသည္။ ေတြ႕ရွိခ်က္ကို အေျခခံၿပီး ခႏၶာကုိယ္
အေလးခ်ိန္ဝၿဖိဳးမႈကို ေရွာင္ၾကဥ္လိုသူမ်ားအတြက္ လူႀကိဳက္မ်ားသည့္
ပက္စီအခ်ဳိရည္အသစ္ကို တီထြင္ ထုတ္လုပ္ခဲ့ျခင္း ျဖစ္သည္။
သို႔ေသာ္လည္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့လုိပါက အမွ်င္ဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ား၊အသီးအရြက္၊ပဲႏွင့္ ႏွံစား
သို႔ေသာ္လည္း ကိုယ္အေလးခ်ိန္ေလွ်ာ့လုိပါက အမွ်င္ဓာတ္မ်ားေသာ အစားအစာမ်ား၊အသီးအရြက္၊ပဲႏွင့္ ႏွံစား
သီးႏွံမ်ားစားသံုးၿပီးေလ့က်င့္ခန္းပံုမွန္ျပဳလုပ္ျခင္းကအေကာင္းဆံု းနည္းလမ္းျဖစ္သည္ကိုပညာရွင္မ်ား က ေထာက္
ခံထားၾကသည္။
ယခုထုတ္ လုပ္လုိက္သည့္ပက္စီအခ်ဳိရည္ကကို ယ္အေလးခ်ိန္ ေလ်ာ့က် မႈကိုအေထာက္အကူျပဳသည္ဆုိသည္
ယခုထုတ္ လုပ္လုိက္သည့္ပက္စီအခ်ဳိရည္ကကို
ကို ဆက္လက္ေစာင့္ၾကည့္ရ မည္ျဖစ္သည္။
ျမ၀တီ
ျမ၀တီ
No comments:
Post a Comment