Pages

Pages - Menu

Friday, October 12, 2012

ရန္ကုန္တြင္ ဆာလဖ်ဴရစ္ အက္ဆစ္ ျပင္းပါေသာ င႐ုတ္ဆီထုပ္မ်ား ေတြ႔

ရန္ကုန္တုိင္း ေဒသႀကီး မဂၤလာဒုံႏွင့္ အင္းစိန္ၿမိဳ႕နယ္တို႔ရွိ လက္လီ အေရာင္းဆိုင္မ်ားတြင္ ဝက္သားတုတ္ထုိးႏွင့္ အသုပ္စုံမ်ား ေရာင္းခ်ရာ၌ အသုံးျပဳေသာ င႐ုတ္ဆီထုပ္မ်ား အတြင္း ဆာလဖ်ဴရစ္ အက္ဆစ္ျပင္း အသုံးျပဳ ထားသည္ကို စစ္ေဆး ေတြ႔ရွိရေၾကာင္း စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရး အသင္း ဥကၠ႒ ဦးဗအုပ္ခုိင္က The Voice Weekly သို႔ ေျပာၾကားသည္။
အဆုိပါ င႐ုတ္ဆီထုပ္မ်ားကို စားသုံးသူ ကာကြယ္ေရး အဖြဲ႔ဝင္ ဓာတ္ခြဲခန္းမွဴးက စစ္ေဆးခဲ့ျခင္း ျဖစ္ၿပီး အစား အေသာက္ႏွင့္ ေဆးဝါး ကြပ္ကဲမႈဌာန (FDA) စစ္ေဆးခ်က္ လက္မွတ္ ရယူထားျခင္း မရွိသည့္ ပစၥည္းမ်ားျဖစ္ေၾကာင္း ၎က ရွင္းျပသည္။

ယင္းင႐ုတ္ဆီထုပ္မ်ားထဲ၌ အသုံးျပဳထားေသာ ဆာလဖ်ဴရစ္ အက္ဆစ္ျပင္းမွာ ဘက္ထရီမ်ားတြင္ သုံးေသာ အက္ဆစ္ အျပင္းစား ျဖစ္ၿပီး သရက္ခ်ဥ္ႏွင့္ ခ်ဥ္ဖတ္မ်ား ျပဳလုပ္ ရာတြင္လည္း ဆာလျဖဴရစ္ အက္ဆစ္ သုံးစြဲ လာၾကေၾကာင္း ဓာတ္ခြဲခန္းမွဴး ဦးျမင့္ဦးက ေျပာၾကားသည္။

အစားအေသာက္မ်ား၌ ဆာလဖ်ဴရစ္ အက္ဆစ္ ပါဝင္မႈေၾကာင့္ စားသုံးသူမ်ားမွာ ေရတိုတြင္ ေသြးအားနည္းျခင္း၊ ဝမ္းပ်က္ဝမ္းေလွ်ာျခင္းႏွင့္ ေရရွည္တြင္ အစာအိမ္ ကင္ဆာႏွင့္ အသည္း ကင္ဆာ ျဖစ္ပြားႏိုင္ေၾကာင္း ဦးျမင့္ဦး က ေျပာဆုိသည္။
 
From- The Voice Weekly

No comments:

Post a Comment