ဒီတခါတင္ေပးမွာကေတာ႕ ၾကက္သားႏွင္႕ စပါးလင္ ေရာၿပီး ဗီယက္နမ္စတိုင္ ဟင္းခ်က္နည္း ေလးပဲၿဖစ္ပါ
တယ္။ ဆိုဒ္ထဲကိုေရာက္လာတဲ႕သူငယ္ခ်င္းေတြ အတြက္ က်ြန္ေတာ္သူငယ္ခ်င္း ေမသဇင္ တင္ေပးထားတဲ႕ ဟင္ခ်က္နည္းေလးကို တဆင္႕ၿပန္လည္မွ်ေ၀ေပးလိုက္ပါတယ္။
တရုတ္စာႏွစ္သက္သူမ်ားအေနနွင့္လဲ ခံတြင္းေတြ႕ေစမည့္ ဟင္းလ်ာမ်ိဳးျဖစ္ပါတယ္။
ပါဝင္ေသာ ပစၥည္းမ်ား
၁။ ၾကက္တစ္ေကာင္
၂။စပါးလင္ (၄)ေခ်ာင္း
၃။ ငံျပာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၆)ဇြန္း
၆။သၾကား ခြက္တစ္ဝက္ (ထမင္းေပါင္းအိုးတြင္ပါေသာ ဆန္ခ်ိန္ခြက္၏ တစ္ဝက္)
၇။ၾကက္သြန္ျဖဴ (၄)မႊာ
၈။ ငရုတ္ေကာင္းမုန္႕ ေကာ္ဖီဇြန္း တစ္ဝက္ခန္႕
၉။ သံပုရာရည္ စားပြဲတင္ဇြန္း (၂)ဇြန္း
၁၀။ ဟင္းခ်က္ရန္ဆီ အနညး္ငယ္
ခ်က္ျပဳတ္ပံုအဆင့္ဆင့္
၁။ ပထမဦးစြာ ၾကက္သားကို ေရစင္စင္ေဆးျပီး မိမိစိတ္ၾကိဳက္ အရြယ္အစား ခုတ္ထစ္လိုက္ပါ။ ခုတ္ထစ္ျပီး
မွ ေရးေဆးခ်င္တယ္ဆိုလွ်င္ေတာ့ ေရေဆးျပီးျပီးခ်င္း ရသာေတြ မနယ္ပါနွင့္။
အသားထဲသို႕စိမ့္ဝင္ေနေသာ ေရမ်ားျပန္ထြက္လာသည္ထိ ေခတၱေစာင့္ဆိုင္းျပီးမွ ပါဝင္ေသာ ရသာမ်ား
နယ္ပါ။ သို႕မွသာ ရသာမ်ားစိမ့္ဝင္မႈအားေကာင္းကာ မိမိဟင္းမွာ ရသာရွိပါသည္။
မီးဖိုေခ်ာင္သံုး တစ္သွ်ဴးစကၠဴေလးနဲ႕ အေပၚေအာက္ ဖိအုပ္ျပီး ေရစုပ္ယူလိုက္ရင္လဲ ရပါတယ္။
နမူနာျပထားတာဆိုေတာ့ အေပၚက တစ္သွ်ဴး ဖံုးမျပထားဘူးေနာ္။
၂။စပါးလင္ေတြကို အရင္းပိုင္းေတြ ဖယ္ရွားေပးျပီးအနည္းငယ္ထုကာ ႏွစ္လကၼအရွည္ေလာက္ ပိုင္းျဖတ္ေပး
ထားပါ။
၃။ ၾကက္သား၊ငံျပာရည္၊ငရုတ္ေကာင္း၊စပါးလင္၊သံပုရာရည္တို႕ကို အတူတူသမေအာင္နယ္ျပီးလွ်င္ အဖံုး လံုေအာင္ဖံုး၍ အနည္းဆံုး အခ်ိန္တစ္နာရီမွ ေလးနာရီေလာက္နယ္ထားေပးပါ။ ( ၄)နာရီေလာက္နယ္ရင္ ေတာ့ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားမွပဲ အဆင္ေျပမွာပါ။ ေရခဲေသတၱာထဲမွာထားရင္ ညလံုးေပါက္နယ္ထာျပီး မနက္လင္းမွ ခ်က္လဲရတယ္။
သူငယ္ခ်င္းအားလံုး အဆင္ေၿပပါေစ...........................
ကိုလတ္(ပန္ဘဲတန္း)
ျဖစ္နုိင္ရင္ အသား အေလးခ်ိန္ခန့္မွန္းေပးရင္ပုိအဆင္ေျပမယ္ထင္တယ္
ReplyDelete