Pages

Pages - Menu

Tuesday, December 18, 2012

ေဂါက္အဆစ္ေရာင္နာ ခံစားေနရသူမ်ား စားသင့္ေသာ အစားအေသာက္ ............

ေဂါက္အဆစ္ေရာင္နာ ခံစားေနရသူမ်ား စားသင့္ေသာ အစားအေသာက္ ............

အဆစ္ေရာင္နာ (Gout) ေရာဂါ သက္သာေစဖို႔ရာ အတြက္ အစားအေသာက္ေတြရဲ႕ အခန္းက႑ ကလည္း အေရးပါေနပါတယ္။

ေဂါက္ေရာဂါ အတြက္ အစားအေသာက္ ပံုစံဟာ လူအမ်ားစု က်န္းမာဖုိ႔ရာ စားသင့္တဲ့ အစားအေသာက္ ပံုစံနဲ႔ေတာ့ ခပ္ဆင္ဆင္ ပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္ ေဂါက္ေရာဂါ သက္သာဖို႔ရာ အတြက္ စားသင့္တဲ့ အစားအေသာက္ ပံုစံအတိုင္း လိုက္နာရင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္တဲ့ ကိုယ္ေနဟန္ထားကို ရႏိုင္တဲ့ အျပင္ နာတာရွည္ေရာဂါေတြကိုလည္း ကာကြယ္ရာ ေရာက္ပါတယ္။

ေဂါက္ေရာဂါဆိုသည္မွာ 
ေသြးထဲမွာ ျမင့္တက္လာတဲ့ ယူရစ္ အက္စစ္ေတြဟာ ပံုေဆာင္ခဲအသြင္ အနည္က်လာၿပီး အဆစ္တစ္ဝိုက္မွာ စုပံုရာက ေဂါက္ေရာဂါ ျဖစ္လာပါတယ္။ တိရစာၦန္ကလီစာေတြ၊ မႈိနဲ႔ ေျမေအာင္းဥစတဲ့ အစားအစာတခ်ိဳ႕ စားရာကေနလည္း ယူရစ္အက္စစ္ ရရွိႏုိင္ပါတယ္။ အစားအေသာက္ ပုံစံေျပာင္းတာက ေဂါက္ေရာဂါ ကုသမႈေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ေဂါက္ေရာဂါ ထျခင္း မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ရာေတာ့ ေရာက္ပါတယ္။

တိရစာၦန္အသားကို အမ်ားႀကီးမစားပါနဲ႔ 
ေဂါက္ေရာဂါရွင္ေတြဟာ အသည္းအျမစ္လို တိရစာၦန္ကလီစာေတြကိုေတာ့ ေရွာင္သင့္ ပါတယ္။ အနီေရာင္အသားနဲ႔ ပင္လယ္စာေတြဟာလည္း ေဂါက္ေရာဂါ အႏၲရာယ္နဲ႔ ဆက္စပ္ေနတဲ့ အတြက္ ေလွ်ာ့စားသင့္ပါတယ္။

အပင္ထြက္ပ႐ိုတင္းဓာတ္မ်ားမ်ား စားပါ 
ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးလို ဟင္းရြက္ထြက္ ပ႐ိုတင္းကို မ်ားမ်ားစားပါ။

အယ္လ္ကိုေဟာကို တတ္ႏုိင္သမွ် ေရွာင္ပါ 
အယ္လ္ကိုေဟာဓာတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲကေန ယူရစ္အက္စစ္စြန္႔ထုတ္မႈကို အေႏွာင့္အယွက္ ျဖစ္ေစပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘီယာေသာက္ရင္ ေဂါက္ေရာဂါထျခင္း ျဖစ္ေစႏုိင္ပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ အရက္ကို ေရွာင္တာက အေကာင္းဆံုးပါ။ အရက္မေသာက္ဘဲ မေနႏုိင္ရင္ ဝိုင္တစ္ေန႔ တစ္ခြက္ေသာက္ႏုိင္ပါတယ္။

ေရႏွင့္ ေဖ်ာ္ရည္မ်ားမ်ား ေသာက္ပါ 
ေရနဲ႔ေဖ်ာ္ရည္ေတြဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲက ယူရစ္အက္ဆစ္ကို ဖယ္ရွားေပးပါတယ္။ တစ္ေန႔မွာ အနည္းဆံုးေရႏွစ္လီတာခြဲ ေသာက္ပါ။

အဆီမပါႏုိ႔ႏွင့္ ႏို္႔ထြက္ပစၥည္းေရြးပါ 
အဆီနည္း ဒါမွမဟုတ္ အဆီမပါႏုိ႔ေသာက္တာနဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္တာေတြဟာ ေဂါက္ေရာဂါ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈ တခ်ိဳ႕ကဆိုပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ႏုိ႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ ပစၥည္း တစ္ခြက္ခန္႔ ေသာက္သင့္ပါတယ္။

အခြံခၽြတ္မထားေသာ ေကာက္ပဲသီးႏွံစားပါ 
အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ အညိဳေရာင္ေခါက္ဆြဲ၊ ေပါင္မုန္႔ညိဳနဲ႔ အသီးအႏွံေတြကို မ်ားမ်ားစားေပးရင္ ေဂါက္ေရာဂါ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ေဂါက္ေရာဂါရွင္ေတြ အေနနဲ႔ ေန႔တုိင္း ခပ္သြက္သြက္ လမ္းေလွ်ာက္ျခင္းလို အသင့္အတင့္ အားကစားလုပ္ရင္ ေဂါက္ေရာဂါေၾကာင့္ နာက်င္မႈေဝဒနာ သက္သာေစတဲ့ အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုပါ ထိန္းသိမ္းရာ ေရာက္ပါတယ္။Health

ေအးခ်မ္းမြန္မွ  Mg Mandalay တြင္ေဖာ္ျပေသာ သတင္းကို မူရင္းအတိုင္းမွ်ေ၀ျခင္းျဖစ္ပါသည္။
Photo From :Mg Mandalay


အဆစ္ေရာင္နာ (Gout) ေရာဂါ သက္သာေစဖို႔ရာ အတြက္ အစားအေသာက္ေတြရဲ႕ အခန္းက႑ ကလည္း အေရးပါေနပါတယ္။
ေဂါက္ေရာဂါ အတြက္ အစားအေသာက္ ပံုစံဟာ လူအမ်ားစု က်န္းမာဖုိ႔ရာ စားသင့္တဲ့ အစားအေသာက္ ပံုစံ
နဲ႔ေတာ့ ခပ္ဆင္ဆင္ ပါပဲ။ ဒါေၾကာင့္ ေဂါက္ေရာဂါ သက္သာဖို႔ရာ အတြက္ စားသင့္တဲ့ အစားအေသာက္ ပံုစံ
အတိုင္း လိုက္နာရင္ က်န္းမာေရးနဲ႔ ညီၫြတ္တဲ့ ကိုယ္ေနဟန္ထားကို ရႏိုင္တဲ့ အျပင္ နာတာရွည္ေရာဂါတြ
ကိုလည္း ကာကြယ္ရာ ေရာက္ပါတယ္။

ေဂါက္ေရာဂါဆိုသည္မွာ ေသြးထဲမွာ ျမင့္တက္လာတဲ့ ယူရစ္ အက္စစ္ေတြဟာ ပံုေဆာင္ခဲအသြင္အနည္က်
လာၿပီးအဆစ္တစ္ဝိုက္မွာစုပံုရာက ေဂါက္ေရာဂါ ျဖစ္လာပါတယ္။တိရစာၦန္ကလီစာေတြ၊မႈိနဲ႔ ေျမေအာင္းဥ
စတဲ့ အစားအစာတခ်ိဳ႕ စားရာကေနလည္း ယူရစ္အက္စစ္ ရရွိႏုိင္ပါတယ္။အစားအေသာက္ပုံစံေျပာင္းတာ
က ေဂါက္ေရာဂါ ကုသမႈေတာ့ မဟုတ္ပါဘူး။ ေဂါက္ေရာဂါ ထျခင္း မျဖစ္ေအာင္ ကာကြယ္ရာေတာ့ ေရာက္
ပါတယ္။
 
တိရစာၦန္အသားကို အမ်ားႀကီးမစားပါနဲ႔ ေဂါက္ေရာဂါရွင္ေတြဟာ အသည္းအျမစ္လို တိရစာၦန္ကလီစာေတြ
ကိုေတာ့ ေရွာင္သင့္ ပါတယ္။အနီေရာင္အသားနဲ႔ပင္လယ္စာေတြဟာလည္း ေဂါက္ေရာဂါအႏၲရာယ္နဲ႔ ဆက္
စပ္ေနတဲ့ အတြက္ ေလွ်ာ့စားသင့္ပါတယ္။
 
အပင္ထြက္ပ႐ိုတင္းဓာတ္မ်ားမ်ား စားပါ ပဲအမ်ိဳးမ်ိဳးလို ဟင္းရြက္ထြက္ ပ႐ိုတင္းကို မ်ားမ်ားစားပါ။
အယ္လ္

ကိုေဟာကို တတ္ႏုိင္သမွ် ေရွာင္ပါ အယ္လ္ကိုေဟာဓာတ္ဟာ ခႏၶာကိုယ္ထဲကေန ယူရစ္က္စစ္စြန္႔ထုတ္
မႈကို အေႏွာင့္အယွက္ ျဖစ္ေစပါတယ္။ အထူးသျဖင့္ ဘီယာေသာက္ရင္ ေဂါက္ေရာဂါထျခင္း ျဖစ္စႏုိင္ပါ
တယ္။ ဒါေၾကာင့္ အရက္ကို ေရွာင္တာက အေကာင္းဆံုးပါ။ အရက္မေသာက္ဘဲ မေနႏုိင္ရင္ ဝိုင္တစ္ေန
႔ တစ္ခြက္ေသာက္ႏုိင္ပါတယ္။
 
ေရႏွင့္ ေဖ်ာ္ရည္မ်ားမ်ား ေသာက္ပါ ေရနဲ႔ေဖ်ာ္ရည္ေတြဟာခႏၶာကိုယ္ထဲကယူရစ္အက္ဆစ္ကိုဖယ္ရွားပး
ပါတယ္။ တစ္ေန႔မွာ အနည္းဆံုးေရႏွစ္လီတာခြဲ ေသာက္ပါ။
 
အဆီမပါႏုိ႔ႏွင့္ ႏို္႔ထြက္ပစၥည္းေရြးပါ အဆီနည္း ဒါမွမဟုတ္ အဆီမပါႏုိ႔ေသာက္တာနဲ႔ ဒိန္ခ်ဥ္ေသာက္တာေတြ
ဟာ ေဂါက္ေရာဂါအႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစေၾကာင္း ေလ့လာမႈတခ်ိဳ႕ကဆိုပါတယ္။ ေန႔စဥ္ ႏုိ႔နဲ႔ ႏို႔ထြက္ပစၥည္း
တစ္ခြက္ခန္႔ ေသာက္သင့္ပါတယ္။
 
အခြံခၽြတ္မထားေသာ ေကာက္ပဲသီးႏွံစားပါ အခြံခၽြတ္မထားတဲ့ ဆန္လံုးညိဳ၊ အညိဳေရာင္ေခါက္ဆြဲ၊ ေပါင္မုန္
႔ညိဳနဲ႔ အသီးအႏွံေတြကို မ်ားမ်ားစားေပးရင္ ေဂါက္ေရာဂါ အႏၲရာယ္ကို ေလ်ာ့က်ေစပါတယ္။ ေဂါက္ေရာဂါ
ရွင္ေတြ အေနနဲ႔ ေန႔တုိင္း ခပ္သြက္သြက္လမ္းေလွ်ာက္ျခင္းလိုအသင့္အတင့္အားကစားလုပ္ရင္ ေဂါက္ရာ
ဂါေၾကာင့္ နာက်င္မႈေဝဒနာ သက္သာေစတဲ့ အျပင္ ကိုယ္အေလးခ်ိန္ကိုပါ ထိန္းသိမ္းရာ ေရာက္ပါတယ္။
Health
  
Mg Mandalay 

No comments:

Post a Comment